kele
perec1
garas1
62. évfolyam
25. szám
Lendva 
2018. 06. 21.
kiscim2518
 

Drámatábor Hosszúfaluban: Jókedv, vidámság és sok-sok játék

drama 5Főzzünk kalamászt! címmel péntek délután a szülők is megtekinthetik, mit tanultak a gyerekek a hét folyamán, de egy kiállítás keretében arra is fény derül, mi mindennel foglalkoztak még a drámatáborban.
A Muravidéki MNÖK szervezésében a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap és Zala megyei önkormányzata támogatásával idén is meghirdették a muravidéki kétnyelvű általános iskolák 1-9. osztályos tanulói számára a napközis drámatábort. A foglalkozások keddi ottjártunkkor már javában zajlottak, a hét további napjaira tervezett programból pedig arra lehet következtetni, hogy a gyerekek a továbbiakban sem fognak unatkozni. József Lajosné Kati drámapedagógus Magyarországról, Lentiből érkezett a csoporthoz, ő tartja a foglalkozásokat, és vezeti el a gyerekeket a játék világába. - A játék önkéntes, örömet ad és öncélú, játék a játékért van, és a játék maga a lényeg - mondja, majd elmagyarázza, hogy a játék mögött sokkal több rejlik, mint a gyerekek gondolnák. - A gyerekek valójában nem is tudják, hogy képességfejlesztő, térlátást fejlesztő, vagy éppen önismereti foglalkozás zajlik velük, hiszen ők az egészből csak a játékot érzékelik, és élvezettel vesznek részt a feladatokban. Ha a gyerekek megunják, akkor váltunk, és csinálunk mást, ami leköti őket.
 
 
A programunkban szerepel még kézműves foglalkozás; ismerkedünk egy picit a fazekassággal, üvegfestéssel, aztán egyik délután Csömödérbe is kirándulunk, és utazni fogunk a kisvasúttal, ami bizonyára érdekes élmény lesz a gyerekek számára. A foglalkozások mellett egész héten készülünk egy szerkesztett műsor bemutatására is. Közben elkalandozunk a ritmusos, pattogós versek világában, hiszen az is lényeges, hogy a gyerekek használják és erősítsék a magyar nyelvet. Az elkészült darabot, aminek a Főzzünk kalamászt! címet adtuk, pénteken be is mutatjuk a szülőknek, ahogy a kézműves alkotásainkból készült kiállítást is megtekinthetik – nyilatkozta a táborvezető lapunknak, majd újabb játékra hívta a gyerekeket, akik lelkesen követték őt.
MCSi Design