kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Muravidéki piac Domžaléban

domzale3917A domžalei piactéren múlt szombaton a Bence Marketing és Fordítóiroda „A Muravidékről szeretettel” jeligével gasztronómiai és borászati termékek, valamint aszalt gyümölcsök és friss zöldségek bemutatóját szervezte meg. Az eseményhez a helyi önkormányzat és a Hrib d.o.o. nyújtott szponzori segítséget. Ahogy ez más szombatokon is lenni szokott, a vásárláshoz kedvcsinálónak zenei program is kapcsolódott, mely ez alkalommal szintén muravidéki jellegű volt a Kontrabant együttessel.
Talán a felhők mögül lassan kikukucskáló napocskának, talán a sokszínű és kiváló minőséget hozó muravidéki termékeknek köszönhetően a piactér megtelt érdeklődő vásárlókkal. A termékbemutatón, illetve vásáron az Odlično szárítottgyümölcs-exportőr (Hrib d.o.o.), mézes termékeivel Jožica Celec, valamint a Vitapek gluténmentes péksüteményeivel és a Lušt paradicsomtermelő cég szerepelt.
A Lendva-vidékről Cukék marhakolbászukkal, boraikkal és zöldségeikkel, Horvaték a helyszínen elkészített bográcsukkal, gibanicájukkal, Huzimecék borászati termékeikkel, Tadina Boštjan arónia- és pálinkatermékekkel, a Radikon Ökogazdaság zöldségtermékekkel volt jelen a szlovén kisváros piacán.
A szervező kiemelték: olyan termékek bemutatását tartják fontosnak, amelyek „hozzáadott értékként” az egészséges táplálkozást szolgálják, a termelők pedig a házi és öko-gazdálkodásból származó gyümölcs- és zöldségtermesztést részesítik előnyben.
Huzimec Ilona kifejtette: nagy örömmel jöttek Domžaléba, s remélik, hogy a muravidéki ember kedélyességéből is fel tudtak mutatni valamennyit. Kár, hogy a Lendván tervezett piac még mindig nem valósult meg!
MCSi Design