kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Mi újság, ifjúság?

ifi41171Új szakkör, olimpia és új diákok az iskolapadban
Az Ifi magazintól idén ősztől sajnos búcsút kellett vennünk, hiszen a helyére egy új, kicsiknek szóló gyermeklap, a Kelepelő lépett. De rólatok, nagyokról sem feledkeztünk meg, így mostantól a Népújságban rendszeresen megjelenő Gyermekoldal helyett a tinik számára tartunk fenn egy egész újságoldalt „Mi újság, ifjúság?” címmel, ahol minden rólatok fog szólni. Első alkalommal csapjunk is bele, lássuk, mi történt a pártosfalvi iskolában az új tanév megkezdése óta! Olvassátok el, miről adtak hírt nekünk az ottani diákok.
 
 
Új tanév, új iskola
Ebben az iskolában nagyon jól érzem magam, mert már négy új barátom van, aki kisegít a bajban és segít, ha nem értek valamit.
Ez az iskola azért is jó, mert itt nem csúfolnak ki, mint az előző iskolámban. És ennek nagyon örülök.
Ez az egész nagyszerű és egyben fura is. Azért jó, hogy itt tanulok, mert itt több barátom van. És fura, ha belegondolok, hogy ez tényleg megtörténik velem vagy csak álmodom?
Annyira jó ez az iskola, hogy nem lehet megmagyarázni.
Pintér Örsi Sarolt, 6. osztály
 
 
Új szakkör a pártosfalvi iskolában
Ebben a tanévben egy új szakkör kezdett működni az iskolánkban. Ez a fazekas szakkör, 21 tanuló látogatja. Minden hónapban egyszer találkozunk. Az első találkozáskor Horváth Csaba zalaegerszegi fazekas mutatta be a mesterséget, amit azonnal ki is próbálhattunk. Egy ékszeres dobozt készítettünk. Ülésrend szerint mehettünk korongozni. A korong új és modern. A Fazekas inasnak állok című népdalt is megtanulhattuk a fazekas mestertől. Novemberben már az új iskolai kemencét is használhatjuk, ami a technika tanteremben van elhelyezve.
A második találkozón ceruzatartót és gombát készítettünk, mivel itt a gombaszezon.
Nekem nagyon tetszik ez a szakkör, hisz olyan dolgot próbálhatok ki, amire különben nem lenne esélyem. Talán még az is előfordul, hogy valakinek ez lesz a foglalkozása, ha felnő.
Abraham Alida Kiara, 6. osztály
 
 
Moravske Toplice Község 11. Mini Olimpiája
ifi41172A Sport Európai Hete keretében került megrendezésre pénteken, 2017. szeptember 29-én Moravske Toplice Község 11. Mini Olimpiája. Az idei rendezvényen, amelyet Moravske Toplicén szerveztek meg, a fokovci és a bogojinai általános iskolások mellett mi, pártosfalvi iskolások is részt vettünk.
Először terepfutásban mérettettük meg magunkat. A kicsik 600, a nagyok 1000 métert futottak. Az uzsonna után új sportágakkal ismerkedtünk, ezeket próbálhattuk ki.
Az első harmad tanulói akadályversenyekben mutatták meg ügyességüket. A 4. és 5. osztályosok gyephokiztak, mi, 6. és 7. osztályosok teniszeztünk. Először megismerkedtünk a tenisz alapszabályaival, majd csapatokat alkotva kipróbáltuk a játékot. A 8. és 9. osztályosok is gyeplabdáztak.
A nap végén elismerést kaptunk. Nagyon tetszett ez a nap, hiszen új dolgokat próbálhattunk ki.
Laco Nina, 6. osztály
MCSi Design