kele
perec1
garas1
63. évfolyam
4. szám
Lendva 
2019. 01. 24.
kiscim0419
 

Szabadtéri múzeum magyarországi segédlettel  

rakicsan16181Back in the day címmel pénteken projektbemutatóra, illetve azt követően sajtóértekezletre került sor a Rakičani Kastély Kutatási és Oktatási Központ (RIS) és projektpartnere, a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum képviselőinek részvételével a rakičani kastélyban.

rakicsan16183A sajtótájékoztatón elhangzott: az Interreg V-A-Szlovénia–Magyarország keretében megvalósuló „Back in the day – az intézményi együttműködés erősítése a szabadtéri múzeumok és kulturális örökségek védelmének területén” című kétoldalú együttműködési programban a két szervezet innovatív megoldásokkal és magas szintű együttműködéssel keresi a választ a programterületek közös kihívásaira a szabadtéri múzeumok létrehozásának, működtetésének és promóciójának területén. De arra is, hogyan lehet a szabadtéri múzeum a turisztikai kínálat hozzáadott értéke ezeken a területeken. Robert Celec, az RIS igazgatója kifejtette: az 50 éve alapított, nagy hagyományokkal rendelkező, természetes környezetben elterülő Göcseji Falumúzeum kitűnő partnerré válhat a jó gyakorlat átvitelében és a múzeumalapításban.

rakicsan16182Varju András, a Göcseji Falumúzeum osztályvezetője pedig a kölcsönös haszon, valamint a zalaegerszegi intézmény látogatottsága és annak népszerűsítése kapcsán vár fejleményeket a rakičani partnertől, mert mint mondotta, szlovén látogatója alig volt eddig fél évszázada működő intézményüknek, mely augusztus 20-án ünnepli megalapításának jubileumát, s melyre már most átnyújtotta a meghívót a szlovén partnernek.

MCSi Design