kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

Előadás a bécsi szívkongresszuson

korhaz24183A Muraszombati Általános Kórház munkatársai az idei szívelégtelenségi kongresszuson Bécsben bemutatták a tavaly indult Sobota–HF nevű, a szívelégtelenség gyakoriságát kutató projekt eredményeit, amelyet a kórház munkatársai a Nemzeti Közegészségügyi Intézet közreműködésével végeznek.

korhaz24182

A kongresszuson Lainščak Mitja szívszakorvos és a projekt vezetője kiemelt előadásában a kutatás szűrővizsgálatainak eredményeit mutatta be, amelyek nagy visszhangra találtak. Emellett az Európai Kardiológiai Szervezet Szívelégtelenség Társulata kétnapos bécsi kongresszusának levezetésével is a muraszombati szakorvost bízták meg, ami rendkívüli szakmai elismerést jelent. A szakmai rendezvényre közel hatezer részvevő érkezett, köztük több mint nyolcvan szlovén szakember.

Emellett a muraszombati kórház alkalmazottai a közelmúltban odaadó munkájukért több elismerésben is részesültek. A Szlovén Egészségügyi Nővérek, Szülésznők és Egészségügyi Technikusok Kamarája arany fokozatú érdemjelet adott át Kohek Marija nővérnek, aki a kórházban a fertőzések kockázati és felügyelői munkakörét tölti be. Ezüst fokozatú érdemjelet vehetett át Jerebic Bojana, a sebészeti osztály nővére, elismerésben pedig Ouček Marta, a kórház műtőrészlegének diplomás nővére és Berič Helena szülésznő részesült. A Muravidéki Oktatási Alapítvány pedig a 2017-es legjobb doktori disszertációért járó elismerést dr. Kovač Alenkának ítélte meg, aki a tüdőembólia előfordulásának a gyakoriságát és kórházi kezelésének témáját dolgozta fel.

MCSi Design