kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Tiltott szerencsejáték-automata működött egy moravske toplicei kocsmában

szerencsjatek1Az Országos Pénzügyi Hivatal (FURS) felügyelői a muraszombati rendőrséggel közreműködve múlt héten egy moravske toplicei kocsmában akciót hajtott végre tiltott szerencsejátékok működésének gyanúja miatt. Nem hivatalos információk szerint az akció a Čreta Barban történt, ahol a nyomozók és a felügyelők a házkutatás során egy elkülönített, zárt helyiségben szerencsejáték-automaták üzemeltetését fedezték fel. A több órán át tartó kutatásban nagyobb mennyiségű pénzösszeget találtak és koboztak el, ami tiltott szerencsejátékok alkalmazása révén halmozódott fel.

 

Miként a pénzügyi hivatal rendőrség által közzétett jelentéséből kiderült, a szerencsejátékok szervezéséből eredő bűncselekmény leleplezése bonyolult folyamat, hiszen zárt magányhelyiségekben történik. Emellett az automatákat gyakran átalakítják, amivel csökkentik a nagyobb nyereségek lehetőségét. A jogellenes szerencsejátékok leggyakoribb áldozatai a fiatalok és a szerencsejáték-függő személyek.   

Szlovéniában a szerencsejátékokról szóló törvény alapján öt vállalkozás rendelkezik az előírt koncesszióval, emellett 26 vállalkozásnak van engedélye szerencsejátékok rendezésére a szalonokban. Minden más szerencsejáték szervezésére irányuló forma jogellenes és büntetendő, ezért a jogszabálysértőket magas pénzösszegekkel büntetik: jogi személyek 30 ezer eurótól 250 ezer eurós büntetésben részesülhetnek, a magánvállalkozók esetében az összeg 30 ezer és 150 ezer euró között mozog, a felelős személyek pénzbírsága öt és tízezer euró közötti, míg a magánszemélyeknek ezerötszáz eurótól akár ötezer euróig terjedő büntetést szabhatnak ki, amennyiben kiderül, hogy a szerencsejátékokat engedély vagy koncesszió nélkül folytatják.   hs

Foto: silvi, szerencsejátek

Egy moravske toplicei kocsma zárt helyiségében tiltott szerencsejáték-automatákat üzemeltettek.

MCSi Design