kele
perec1
garas1
63. évfolyam
7. szám
Lendva 
2019. 02. 14.
kiscim0719
 

Az íjászattól a drámafoglalkozásig

aa napkozis2818Július első hetében zajlott idén is a Maradj itthon!  ingyenes napközis tábor, melyet a Lendva Községi Magyar Nemzeti Önkormányzati Közösség (LKMNÖK) az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskola, illetve a Göntérházi KÁI 5–8. osztályos tanulói számára szervezett. A tizenéves kisdiákok az öt napban a magyar nemzeti közösség kulturális örökségével és a magyar történelemmel ismerkedhettek számos kreatív foglalkozással, szabadidős és sportos tevékenységgel fűszerezve.

A tábornak a 2. Sz. Lendvai KÁI adott otthont, és összesen tíz gyermek vett részt a foglalkozásokon. Feher Horváth Alexandra, az LKMNÖK referense és a tábor vezetője elégedetten mondta el, hogy színes, aktív hét áll mögöttük. A napot vidám reggeli tornával kezdték a gyerekek minden nap, majd különféle foglalkozásokkal várták őket. A Lendvai Íjászegyesülettel belekóstolhattak az íjászatba, ellátogattak az Ocean Orchids trópusi kertjébe Dobronakra, Tivadar Évi tanárnővel kézműves szappant készítettek, megnézték a Mátyás király-kiállítást a lendvai színházban, túráztak a Lendva-hegyre, ahol a Szentháromság-kápolnát, illetve Hadik Mihály legendáját is megismerhették Bogdan Marika vezetésével.

Nyár lévén a strandolás sem maradhatott ki a programok közül. Erre ideális helyet biztosított a lendvai fürdő a gyerekek számára, ahol sportolási lehetőségekkel és animációval is várták őket. A hetet a színjátszás világával zárták, melyben Gal Patrik, a lendvai LeSZSZ társulat tagja tartott számukra foglalkozást.

A közreműködő szakemberek mellett az LKMNÖK idei és tavalyi ösztöndíjasai, Šabjan Rebeka és Gaal Ines segítették a tábori feladatok ellátását.
MCSi Design