kele
perec1
garas1
63. évfolyam
12. szám
Lendva 
2019. 03. 21.
kiscim1219
 

Munkálatok miatt módosult a vasúti menetrend

vasut3118A Szlovén Vasutak több nagyszabású építési munkálatot folytat országszerte, a beruházások legtöbbje pedig Kelet-Szlovéniában történik. A munkálatok miatt a vasúti közlekedésben – mind a személy-, mind a teherszállításban – fennakadásokra, lassúbb közlekedésre, vonatpótló buszjáratok bevezetésére, valamint menetrendi változásokra kell számítani. Vonatpótló buszokra a Muravidéken nincs szükség, hiszen a térségben olyan jellegű munkálatokat, melyek miatt a vasút hosszabb idejű teljes lezárására lenne szükség, nem végeznek.

A Szlovén Vasutak a folyamatban lévő beruházások révén a vasúti infrastruktúrát fejleszti, szélesebb értelemben vett vidékünkön négy projekt fut. A fejlesztések során mintegy 45 kilométernyi sínpályát és kilenc vasútállomást korszerűsítenek. Ezen a szakaszon továbbá javítják a közlekedésbiztonságot is, megszüntetik a kevésbé biztonságos szintbeni vasúti átjárókat, valamint 17 kilométernyi hangfogó falat is kihelyeznek. A fejlesztés nyomán gyorsabb és hatékonyabb vasúti közlekedésre lehet számítani – tette közzé a Szlovén Vasutak.

A módosított menetrendet napi frissítéssel a Szlovén Vasutak (Slovenske železnice) honlapján lehet követni. A megváltozott menetrendre – többek közt a muravidékeik részéről leggyakrabban használt Ljubljana–Hodos és Ljubljana–Maribor vonalon is – július 19-től december 8-ig kell számítani. Csak egy járat szűnik meg, amely Muraszombat és Ljubljana között közlekedett Muraszombatból 7:10-es indulással, illetve 17:15-kor indult Ljubljanából Muraszombatba.
MCSi Design