kele
perec1
garas1
63. évfolyam
17. szám
Lendva 
2019. 04. 25.
kiscim1719
 

Áradt a kedvesség a rajzokból és a fellépőkből

bekeplak4618Péteken a lendvai Lions Klub az általános iskolák közreműködésével kiállítást szervezett a lendvai színházterem galériájában a Békeplakát pályázatra beérkezett alkotásokból. A rendezvény második részében hagyományosan jótékonysági koncertre került sor.

Gjerkeš Stanislav, a helyi Lions Klub elnöke köszöntőjében kiemelte azokat az értékeket, amelyek a békeplakát idei évi témája, a Legyünk kedvesek! köré csoportosulnak. A 1998 óta tartó kezdeményezés a béke, a barátság, az együttélés és a tolerancia jegyében zajlik, a boldogság és a szeretet fogalomköreit járva körül.

Sabo Tatjana lendvai iskolaigazgató és a békeplakát alkotásait értékelő bizottság elnöke, Pisnjak Atilla a kedvesség rokon értelmű szavainak felmutatásával a fogalomkör általános kiterjeszthetőségét, az egész közösségre vonatkozó voltát világította meg. Ilyenek ezek az alkotások is – mondta a művészettörténész –, ezért nem volt könnyű a végső sorrendet kialakítani.

A hat általános iskolából – a lendvai intézmények mellett a göntérházi, a dobronaki, a cserencsóci, a valamint a kebelei általános iskolák – a pályázatra beérkezett 50 rajz színes, a békét és a kedvességet sugalló alkotások. Hat kiemelt rajz jut tovább az országos versenyre: Vuk Ema (Dobronak), Lebar Elisa (Göntérháza), Sobočan Matjaž (Lendva), Gerenčer Balázs (Lendva), Vilič Zoja Katarina (Kebele), Bojnec Doroteja (Cserencsóc) rajzai, valamint különdíjat kapott Sobočan Larisa (Lendva). A hatodik alkalommal megrendezett kiállítás kapcsán a szervezők a rászorulóknak nyújtandó segítség és a szolidaritás fontosságára is felhívták a figyelmet.

A rendezvény második részében a Lendvai Zeneiskola egykori és mai tanulói éppen ettől az eszmétől vezetve vállalták a jótékonysági fellépést. A színpadon a profik és az ifjú reménységek, valamint az iskolások táncos műsorai váltogatták egymást. Az általános iskolák ének- és tánckarainak fellépésében, az Aethernum férfikar, Köveš Sara zongorista, Pál Laura balett-táncos és Novak Pia énekes előadásában, valamint az Ividő táncosainak produkciójában gyönyörködhetett a közönség a teltházas rendezvényen.
 
 
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben