kele
perec1
garas1
63. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2019. 10. 10.
kiscim4119
 

Negyven éve város Lenti

lenti0219Újjá kell építeni az országot – mondta Kövér László, az Országház elnöke, utalva a jelen eseményeire a szomszédos Lenti várossá nyilvánításának 40 éves évfordulójára rendezett ünnepségen január 5-én a Városi Művelődési Központban. Székely János szombathelyi megyéspüspök ünnepi szentmiséje után elsőként Horváth László, a város polgármestere szólt az egybegyűltekhez, kiemelve a lenti polgárok szorgos építő igyekezetét, mely fürdővárossá és kellemes tartózkodási hellyé varázsolta Lentit. Az utóbbi években új szállodával, orvosi rendelőkkel, utakkal és gyermekintézményekkel újultak meg, a munkanélküliség pedig az országos és a megyei átlag alá süllyedt.

Horváth reményét fejezte ki, hogy az előző évhez hasonlóan a jövőben is megmarad a beruházások és támogatások eddigi üteme, s a mintegy 5,5 milliárd forint céleszközből 650 millió jut majd a határon átnyúló kapcsolatok bővítésére, 1,2 milliárd iskola- és munkacsarnok-felújításra.

Kövér László ünnepi szónok kifejtette: Magyarország építő erői, a választópolgárok többsége 2010-ben úgy döntöttek – 2014-ben és 2018-ban pedig megerősítették ezen döntést –, hogy a korábban elszenvedett országrontás következményeit felszámolva, a jelenben tapasztalható és a jövőben várható ártó szándék ellen védekezésképpen újjá kell építeni a magyar államot. A rendezvény kulturális műsorral és kitüntetések kiosztásával fejeződött be.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben