kele
perec1
garas1
63. évfolyam
25. szám
Megjelenés:
2019. 06. 20.
kiscim2519
 

Lesz-e Lendva–Rédics vasút?

vasut10192Az 1945-ben megszűnt Lendva–Rédics vasúti összeköttetés helyreállítása Szlovénia önállósulása (1991) óta többször is téma volt, hiszen a vonal gazdasági fontossága egyértelmű úgy Lenti, mint Lendva számára. Az elmúlt 10–15 évben azonban elmaradtak vagy sikertelenek voltak azok a konkrét lépések, amelyek a vonal visszaállítását előbbre vitték volna. Mit tartalmaz a Magyarország részéről benyújtott legújabb kivitelezési terv?

Habár az elképzelést mind a két állam támogatja, az eddigi legfontosabb eredmény a vasúti összeköttetés helyreállítására a magyar oldalon a tervdokumentáció elkészítése. A további konkrét lépések eddig a pénzhiány miatt elmaradtak. A szlovén oldalon pedig annak ellenére, hogy a tanulmányok a vonal gazdasági igazoltságát mutatják, a tervezés csak a kezdeti stádiumban, a hatástanulmányok elkészítésének fázisában van. A terv megvalósítása itt is a pénzkeret hiánya miatt akadt meg. Így 28 év után elmondható, hogy a Lendva–Rédics vasúti összeköttetés helyreállítására tett kezdeményezések eddig gyakorlatilag sikertelenek voltak.

Nem előrehaladottabb azonban a tervezett Lendva–Belatinc szakasz megépítése sem, amely közvetlen kapcsolódást jelentene Lendva számára a szlovén vasúti hálózathoz. Lendváról Szlovénia belterületére Horvátországon keresztül (Csáktornya) lehet csak eljutni, ami több szempontból is előnytelen.

A Lendva–Rédics vasútvonal újjáépítése tavaly novembertől azonban ismét aktuálissá vált, amikor Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Ljubljanában hivatalosan átnyújtotta Zdravko Počivalšek szlovén gazdasági miniszternek a Lendva–Rédics vasútvonal kivitelezési tervét. A tervezett beavatkozásról, valamint a Lendva–Belatinc közötti vasúti kapcsolat immár 10 éve tartó kezdeményezéséről, megvalósítási tervéről Lendva Község Tanácsának a soron következő ülésén kap tájékoztatást a nyilvánosság.

Bár a Nafta Petrochem csődbejutása és megszűnése csökkentette a vonal gazdasági támogatottságát helyi szinten (a megvalósításról még Žalik Cveto, a Nafta igazgatója írt alá Presečnik közlekedési miniszterrel szándéknyilatkozatot 2003-ban, de megtette ezt később Žerjav miniszter is), de az országos szintű jelentősége még megmaradt. A koperi kikötő, valamint az Állami Árutartalékok Intézete és a Petrol lendvai raktárai még ma is fontosnak tartják a Rédics–Lendva–Belatinc vonalat.

vasut1019A projektnek ismét jelentőséget adott Zalaegerszeg és Lendva polgármestereinek tavaly májusi találkozója, amelyen jelen volt Földes Gyula lendvai főkonzul is. Előrejelzésük szerint a vonal 2025-ig visszaállítható lenne.

 Az említett vasúti mellékvonalon a síneket 1945-ben szedték fel. A terület a szlovén oldalon máig a Szlovén Vasutak köztulajdonában maradt. Időközben a töltés közvetlen közelében – főleg Hosszúfaluban – családi házak épültek. A szakasz terve már tárcák közötti egyeztetésen is volt, előkészítve a kormány általi tárgyalásra. A projekt viszont sem a magyar, sem a szlovén oldalon nem talált befektetőkre. A beruházás értéke mintegy 10 millió euró lenne.

A Rédics–Lendva–Belatinc szakasz megépítésével foglalkozott a 2007–2013-as Muravidéki Regionális Fejlesztési Program is, de a projekt nem szerepelt a Közlekedési Minisztérium 2020-ig terjedő vasútvonal-építési tervében. A Mura Regionális Fejlesztési Ügynökség 2007-ben Lendva Községgel és a Zala Megyei Fejlesztési Központtal elkészítette a projektdokumentációt az Inter-Reg pályázati támogatására, amely a magyar rész esetében sikeres volt. 2007-ben a tervezett vonalra Szlovéniában két kivitelezési tanulmány is készült: az egyik a régi nyomvonal mentén, a másik az A5-ös sztrádával párhuzamosan haladna. A terveknek mind a két országban megvolt a kormánytámogatottsága. Még 2010-ben is úgy terveztek, hogy a Rédics–Lendva–Belatinc közötti vasúti szakasz építése 2015-ben elkezdődhet. Befektetők azonban nem voltak, s a beruházás megvalósítását nem gyorsította fel szándéknyilatkozatok aláírása és cégkonzorciumok létrehozása sem, dacára a még több felméréssel, tanulmánnyal alátámasztott gazdasági igazoltságnak. Csak bízhatunk benne, hogy a Rédics–Lendva–Belatinc vasútvonal megépítésére vonatkozó legújabb kezdeményezés ezúttal sikerrel jár.

 

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben