kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

A tudásért és a szorgalomért

cim jut1719Az évről évre megszervezett jutalomkiránduláson azon diákok vehetnek részt, akik az év folyamán a legeredményesebben szerepeltek a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet által lebonyolított magyar nyelvű versenyeken. A kirándulás hagyománya már több mint húsz éve él és ösztönzőleg hat a diákokra. A jól bevált program célja elsősorban az, hogy megjutalmazza a magyar ajkú diákok iskolai munkán kívüli plusz szorgalmát, az anyanyelvük ápolásán túl a műveltségük pallérozását. A szervezők azt is nagyon fontosnak tartják, hogy a kirándulások alkalmával Magyarország legszebb városaiba, tájaira vigyék történelmi és kulturális barangolásra a gyerekeket.

 

 

Szentendre és Budapest nevezetességeit fedezték fel

 

A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet idén is megszervezte az intézmény által kiírt versenyek, vetélkedők legjobb helyezettjei számára az éves jutalomkirándulást.

Ezúttal 75 középiskolás és általános iskolás diák vett részt a kétnapos kiránduláson, melyen Szentendre és Budapest látnivalóival ismerkedhettek meg. Április 17-én indult útnak egy busz és egy mikrobusz teli diákokkal, az MNMI munkatársaival és pedagógusok kíséretében az éves magyarországi jutalomkirándulásra. Az első nap Szentendre városát, nevezetességeit tekintették meg a kirándulók, majd a csoport hajóval utazott át Budapestre. A magyar fővárosban színes program várt rájuk. A középiskolások például Ady Endre egykori lakásában is jártak, míg az általános iskolások számára a Nemzeti Múzeumban múzeumpedagógiai foglalkozást szerveztek. A látnivalók sorát a Szent István-bazilika és a Budai Vár gazdagította. A kirándulás szabadidőt is hagyott a diákoknak, amikor kedvükre tölthettek el egy kis időt a városi forgatagban.

A diákok csütörtökön, a késő esti órákban élményekkel gazdagodva értek haza.

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben