kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

A tervek szerint még májusban átadják

katasTavaly november végén a TVD Partizan egykori helyén elkezdődtek a munkálatok a korszerű Védelmi és Mentési Központ megépítése körül. Az új katasztrófavédelmi központ befejezése előreláthatóan megegyezik a tervezettel, így még májusban sor kerül az átadására. A mintegy ezer négyzetméter alapterületen épített beruházás értéke 1,2 millió euró.

 

Az építkezés azok után kezdődött meg, hogy 2018 novemberének közepén Lendva község alkalmi ünnepség keretében, Karel Erjavec honvédelmi miniszter jelenlétében leleplezte a központ látványtábláját, amivel a beruházás kivitelezése hivatalosan is a kezdetét vette. Azóta szinte megállás nélkül folytak a munkálatok, és dübörögtek a gépek a TVD Partizan egykori helyén, hogy a lendvai Védelmi és Mentési Központ a terv szerinti határidőben, idén májusban elkészüljön. Az 1,2 millió euró értékű létesítményt a lendvai Legartis vállalat mintegy ezer négyzetméter alapterületen építette meg. A beruházás a napokban fejeződött be, a teljes összegét (1,2 millió euró) pedig Lendva község az idei költségvetéséből fedezi. A központban szükséges mintegy háromszázezer euró értékű korszerű felszerelés beszerzésére azonban még nincs meg a fedezet – tudtuk meg Kasaš Mihael alpolgármestertől. 

Amint már azt a lapunkban megírtuk, az egykori polgármester állítása szerint a központ megépítésével a községben javul a tűzvédelem, a természeti csapások és más katasztrófa okozta károk elleni vedelem, emellett egyesíti a tűzoltóságot, a polgári védelmet és a jótékonysági szervezeteket is. Az új létesítményben így helyiséget kap a Lendvai Tűzoltó Szövetség és a Lendvai Tűzoltó Egyesület, a polgári védelem és a Vöröskereszt lendvai kirendeltsége is. Az érintett szervezetekkel Anton Balažek egykori polgármester még 2018 októberében együttműködési megállapodást írt alá.

A Védelmi és Mentési Központ megépítésével elsősorban a Lendvai Önkéntes Tűzoltóegylet sokéves törekvései valósulnak meg, hiszen a mentési és védelmi tevékenységüket hamarosan megfelelő feltételek között és korszerű helyiségekben végezhetik. 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben