kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

Kaland és tanulás Nován

csicsergo2019A Csicsergő Szabadidőközpont Nován erdei iskolai modulok, szabadidős tevékenységek, kézműves vagy iskolai foglalkozások, csapatépítők ideális helyszíne. A gyönyörű táj, a csendes, nyugodt környezet, a jó levegő tökéletes a gyermekek számára. A környék adottságainak köszönhetően változatos foglalkozásokat és érdekes szabadidős tevékenységeket biztosítanak. 2019. május 6-a és 8-a között a 2. Sz. Lendvai KÁI tanulói részt vettek Nován az erdei iskola programban a Csicsergő Szabadidőközpontban. Három teljes napot töltöttek ott, tanultak és szórakoztak.

Az első napon a környék tavával és növényvilágával ismerkedtünk. Mikroszkóppal növényi sejteket vizsgáltunk, valamint emlékszívecskéket készítettünk sásból az anyukáknak. Az est érdekesen zárult, hiszen megtartottuk a Könyvek Éjszakája című programunkat. Pizsamában, késő este gyertyafénynél mesét hallgattunk Nikita legkedvesebb mesekönyvéből. Az este fénypontját viszont a meséhez járuló szórakoztató feladatok végrehajtása jelentette. Másnap finom reggelivel folytattuk a programot, valamint az állatok világával ismerkedtünk: Fülessel, a csacsival, Bellával, a kecskével és a többi állattal. Mindegyiket meg is simogattuk és megetettük. Ezután egy rövid sétát tettünk Nován, s az út egy kilátóhoz vezetett, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tájra. A sétát a Göcsej gasztronómiájával való ismerkedés követte. Kenyérlángost sütöttünk valódi kemencében, nagyon finomra sikeredett!

A szabadidős programok adták meg a napok valódi hangulatát. A lányok sokat csevegtek, hintáztak, míg a fiúk élvezték az óriási focipályát. A második este vidám hangulatban, tánccal zárult. A harmadik nap, amely egyben az utolsó is volt, tele volt izgalommal, hiszen íjászattal kezdődött a közeli erdőben. Nagyon élveztük, hiszen állatfigurákra lőhettünk. De az igazi izgalmat a központ taván való csónakázás jelentette! Még mielőtt elbucsúztunk volna, finom torta mellett ünnepeltük meg iskolatársunk születésnapját, majd bőröndjeinket összepakolva, tele élményekkel és kellemes emlékekkel érkeztünk vissza Lendvára!

Köszönjük az LKMNÖK-nak a lehetőséget!                     

Sabo Manuela

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben