kele
perec1
garas1
64. évfolyam
7. szám
Megjelenés:
2020. 02. 20.
kiscim0720
 

Pesti levelek: Esőben is gazdag az idei május

pesti2019Kedves Olvasó! A május mindig stílusosan indul és úgy is zajlik. Május 1-jén, a munka ünnepén mindenki, aki tehette, kiélvezte a szabadnapot. Aki akart, részt vett a pártok valamelyikének majálisán, párttól függően a Városligetben, a Hajógyári-szigeten, az Andrássy út egyes részein és más helyszíneken; vagy más kisebb majálisozásra látogatott ki.

A Hungaroring Sport Zrt. ezen a napon rendezte meg az immár hagyományos Nagy Futam elnevezésű eseményt. A nézőközönség ingyen vehetett részt, de VIP-jegyek is rendelkezésre álltak. A Formula–1 holland fenegyereke, Max Verstappen száguldott a belváros lezárt szakaszán. De más hírességgel is találkozhatott az odalátogató és különböző járgányokat lehetett megtekinteni. A repülős program idén elmaradt.

Aztán a hónap első hétvégéjén lezajlott az Óbuda Napja rendezvény. Koncerteztek az óbudai Fő téren és a Kobuci Kertben. Fellépett az Aurevoir, a BEKVART, a Csaknekedkislány, a Csík Zenekar Kiss Tibivel kiegészülve, a Middlemist Red, az Irie Maffia, az Intim Torna Illegál, a Kerekes Band, valamint a Halász Judit-koncert idén sem maradt el. Óbuda más helyszínein is zajlott az élet. Sajnos már akkor beköszöntött az idei májusra jellemző időjárás, de a látogatók nem ijedtek meg az esőtől.

Az egyetemek is belehúztak még a szorgalmi időszak végére. Ismét megrendezésre került a Bölcsész Napok az ELTE BTK campusán május 5. és 9. között. Színes programokkal, az előestén sanzonesttel, aztán borkóstolással, beszélgetésekkel, koncertekkel töltötték meg az esős napokat. És idén sem maradt el a LEN, a Lágymányosi Eötvös Napok. A jövő héten pedig már megkezdődik a vizsgaidőszak.

Múlt vasárnap Európa-napot tartottunk. Magyarország 15 éve tagja az Európai Uniónak. Rengeteg útlezárás volt emiatt, hiszen a Szabadság téren megtartott koncertek és egyéb programok mellett futóversenyt is rendeztek 15 év – 15 kilométer elnevezéssel. A rendezvényen is emlékeztettek a május 26-i európai parlamenti választásokra. Innen is üzenem: tessék otthon, Szlovéniában is szavazni, hiszen rengeteget ér a szavazatunk.

Az elkövetkező hétvégén sem kell ölbe tett kézzel ülni. Jön a 24. Múzeumok Majálisa, remélhetőleg szép idővel. A Nemzeti Múzeum felújított kertjében több mint száz múzeum és kiállítóhely mutatkozik be. Zenés programokkal (Valami Swing – hot jazz & cool swing, Petruska EgySzemélyes, Kerekes Band) és kézműves vásárral várják az érdeklődőket. Az idei majális egyik fő fókuszpontja 1989, azaz a rendszerváltoztatás. A rendezvény első napja (május 18.) a múzeumok világnapjára, szombatra esik, ezért a múzeum 22 óráig nyitva tart.

A hónapot a május 30-án és 31-én megrendezésre kerülő nagyszabású jövőfesztivál zárja. Ez a BrainBar 2019, ahol komoly témáról, az emberiség jövőjéről lesz szó, fesztiválhangulat mellett.

Üdvözlettel Budapestről:

Süč Katarina

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben