kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Micro:bit a göntérházi iskolában

gonterkai22191A Code Week Szlovénia, az Iskolai és Iskolán Kívüli Tevékenységek Központja, a Szlovén Oktatási és Sportminisztérium, valamint a szlovéniai Microsoft „Micro:bit az iskolában” című projektje a  tanulóifjúság digitális kompetenciájának növelését tűzte ki célul. A projektbe iskolánk is benevezett, s a sokat ígérő projektötletnek köszönhetően bejutottunk a legjobb tizenhat szlovén általános iskola közé.

A Szlovén Oktatási és Sportminisztérium által meghirdetett projektek májusi zárórendezvényén Ljubljanában iskolánk projektcsoportja is ismertette a tanév tevékenységeit, valamint bemutatta az iskolai Micro:bit riasztóberendezést. A csoport egy olyan terméket állított elő, amely személyes tárgyaink biztonságát szavatolja, a készülékkel ugyanis egy értékes tárgy mozgását követhetjük. Amikor mozdul a tárgy, a riasztókészülék jelez, a lámpa pedig vibrálni kezd.

gonterkai22192Az innováció elnyerte a zsűritagok tetszését, így a projektcsoport meghívást kapott a Microsoft május 21-én megrendezett Technológiai és Ügyviteli Konferenciájára Portorožba.

Az oktatás fejlesztése a mesterséges intelligencia korszakában tematikus egység keretében a tanulók ismertették projekttevékenységüket, az iskolát és a vidéket, ahonnan érkeztek. Színes irodalmi és filmes bemutatójuk során az érdeklődők betekintést nyertek sokoldalú tevékenységükbe, melyet a hagyomány tisztelete és a jövő kihívásai fémjeleznek.                                                                   

A projektcsoport nevében Časar Igor mentor

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben