kele
perec1
garas1
63. évfolyam
49. szám
Megjelenés:
2019. 12. 05.
kiscim4919
 

A „Pillangót” adták elő

pillang24191A múlt héten a ljubljanai Cankar Otthon Galus termében ünnepélyes keretek között hirdették ki a 2019-es fiatal kutatók országos versenyének eredményeit. A kísérőprogramban a II. Számú Lendvai KÁI-t képviselve fellépett Slavinec Nikita (középen) és mentora, Fodor Árpád (balról). A táncpáros nagy sikerrel adta elő a „Pillangót”.        

A ZOTKS (Zveza za tehnično kulturo Slovenije) idén kilencedik alkalommal hirdette meg a különböző tudományokban jeleskedő fiatal kutatók versenyét. Országos szinten megközelítőleg 60 ezer fiatal vett részt a megmérettetésekben, 20 ezren az iskolai és a regionális versenyeken való részvételért bronzelismeréseket vettek át, 6 ezren pedig részt vettek az országos versenyen. Közülük 1.400-an ezüstelismerést, míg 700-an aranyelismerést kaptak. Az utóbbiak közül a legjobbak mentoraikkal és a szülőkkel jelen voltak az említett ünnepélyes rendezvényen, amely védnöke Jernej Pikalo oktatási miniszter volt (képünkön jobbról).

Az ünnepélyes rendezvényt kulturális program is kísérte, a fellépőket pedig egy külön meghirdetett pályázaton választották ki. Ezen volt sikeres a II. Sz. Lendvai KÁI táncpárosa, Slavinec Nikita és Fodor Árpád, akik a lendvai közönség által is ismert „Pillangó” című darabot adták elő.

 

pillang241912

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben