kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

A helyi kézművesek értéket képviselnek

orsegivasar2719A hétvégén zajlott a nagy múltú Őrségi Vásár, ami hagyományaival már az Őrség történelmének része. Az 1981-ben életre hívott rendezvény fókuszában a kézműves hagyományok bemutatása áll, gazdag kulturális programmal ötvözve.

Ma már elmondhatjuk, hogy az Őrségi Vásár valójában egy rendezvénysorozat, melyben nem csak egy vásárról beszélhetünk, hanem az egész tájegységet felölelő rendezvényfolyamról. Kiállítás-megnyitókkal, zenés műsorokkal várták a látogatókat a környező települések is, illetve szervezők az aktív pihenést és kikapcsolódást kedvelők igényeire is gondolva, gyalogtúrákat, kerékpáros kirándulásokat is beillesztettek az Őrségi Napok programjaiba.

 

 

A kézműves kirakodóvásárt szombat délelőtt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő nyitotta meg, Őriszentpéter központjában ezúttal mintegy háromszáz árus kínálta portékáit. A leglátványosabb és legszínvonalasabb standokkal ezúttal is a kézműveseknél találkozhattunk. A tájegységet visszatükröző hagyományos termékeikkel bemutatkoztak fazekasok, kosárfonók, ékszerkészítők, bőrdíszművesek, köztük vegyültek el a távolabbról, Magyarország szinte minden területéről érkezett kézművesek. A vásár szabadtéri színpadán zenei együttesek mutatkoztak be, szombat délután négy órától a Bikini együttes, hattól pedig a Gargantua zenekar adott élő koncertet. Este utcabál várta a látogatókat. Vasárnap folytatódtak a programok, néptánccsoportok, népzenei együttesek szórakoztatták a közönséget, majd este a Fonográf emlékzenekar koncertezett.

MCSi Design