kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Magyarok Országos Gyűlése Ópusztaszeren

mogy2819Idén augusztus 2-a és 4-e között rendezik meg a Magyarok Országos Gyűlését (MOGY) Ópusztaszeren, a rendezvény központi témája a nemzeti összetartozás és azon belül a külhoni magyar gyermekek megsegítése. Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a találkozóról elmondta: hetedik alkalommal rendezik meg, és Magyarországon ez a legnagyobb kültéri jótékonysági akció. Tavaly a három nap alatt közel 60 ezren vettek részt a találkozón, ami felfogható szabadegyetemként és kulturális rendezvényként is.

Az államtitkár kitért a külhoni magyar gyermekek éve programra is, amely az idei tematikus év. Jelezte, a MOGY-on is több előadás hangzik el ebben a témában.

A találkozó főszervezője az Országos Baranta Szövetség, amely a hagyományos magyar harcművészet (baranta) és a magyar kultúra egyéb területeinek népszerűsítésére jött létre.

A rendezvény fő eseménye a több száz barantás és hagyományőrző részvételével lezajló úgynevezett történelmi élőkép lesz, amely megjeleníti a magyar jelen és jövő legfontosabb kulcskérdéseit.

A 14 éves kor felett váltandó belépőjegy tartalmazza a minden előadáson és koncerten való részvételt, az Ópusztaszeri Emlékpark kiállításai és a Feszty-körkép megtekintését. Az így befolyó bevétel harmadát az idén 117 éves kárpátaljai Kossuth Lajos középiskolának ajánlják fel.

(MTI)

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben