kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Rókát, őzet és szarvast is lőttek

vadasztabor2819A muravidéki vadászegyletek szövetsége 12. alkalommal szervezte meg a háromnapos vadászati tábort, amely a korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés mellett zajlott Pártosfalván a helyi vadászháznál.

Az elsősorban az általános iskolás korosztályt megcélzó táborban húsz gyermek vett részt, és külön érdemes megemlíteni, hogy a létszám felét lányok tették ki. Idén nemcsak Goricskóról érkeztek gyerekek, hanem a Lendva-vidékről is, pontosabban a Göntérházi KÁI-ból, de Szlovénia belsejéből, illetve a határon túlról, Magyarországról is jöttek néhányan. A háromnapos tábor izgalmas programot kínált. Volt fegyverbemutató, több vadászati előadás, rejtőzés a magaslesben, az erdei állatok mozgásának figyelése, program a vadászkutyákkal, valamint sikerült néhány vadat is elejteniük. A három nap alatt nyolc rókát, két őzet és két szarvast is kilőttek a gyerekek a képzett szakemberek felügyelete mellett.

 

 

A tábor utolsó napján a szokásokhoz híven záróünnepélyre várták a táborozó gyerekek szüleit. A szervezők nevében Rituper Ludvik köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a gyerekeknek a kiérdemelt elismeréseket. A programot a Muravidéki Vadászegyesület kórusa és a kürtösök színesítették, illetve az érdeklődők az agancskiállítást is megtekinthették.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben