kele
perec1
garas1
64. évfolyam
21. szám
Megjelenés:
2020. 05. 28.
kiscim2120
 

Kerámia remekművek a standokon

fazekasnapok 1Magyarszombatfán 18. alkalommal szervezték meg a Nemzetközi Fazekasfesztivált és Vásárt. A programok idén is kellemes kikapcsolódást ígértek a látogatóknak.

A háromnapos fesztivál az őrségi gerencsérek falujában, Magyarszombatfán gazdag programmal, fazekas és kézműves termékek kirakodóvásárával várta a látogatókat.

A program pénteken szakmai előadásokkal kezdődött, a Szellemi Kulturális Örökségek Igazgatósága képviseletében Dr. Csonka-Takács Eszter tartott előadást a Magyar fazekasság felterjesztése az UNESCO világörökség listájára címmel. Délután pedig megnyitották a Fazekas- és kerámiatermékek kiállítását a helyi kultúrházban.

 

 

Szombaton és vasárnap bemutatóval, egész napos korongozási lehetőséggel, fazekasmesterek korongozóversenyével, látványégetéssel, gyermekfoglalkozásokkal - kvízjáték, íjászat, vívás, korongozás – várták a látogatókat. A fazekasház melletti téren pedig a vásári forgatag kapott helyet, idén nagyobb területen. A standokon a legszebb kerámiatárgyak, edények, kaspók, dísztárgyak, ékszerek hívogatták a látogatókat, valódi remekműveket vonultattak fel a helyi és a Magyarország más részeiről érkező, elismert fazekasmesterek. A pajtában közben folyamatosan zajlottak a zenés programok, népzenei és néptánccsoportok mutatkoztak be. Fellépett Joós Tamás énekmondó, Réka&Imi, a Koprive tamburazenekar és a Fergeteg néptáncegyüttes. A hangulatot a Góbé zenekar koncertje, illetve az Aurevoir zenekar fokozta az esti órákban. A rendezvény kísérőprogramjaként főzőverseny és egészségsátor is várta a látogatókat.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben