kele
perec1
garas1
63. évfolyam
49. szám
Megjelenés:
2019. 12. 05.
kiscim4919
 

Időutazás Szentgotthárdon

sztgott3119Szentgotthárdon a Történelmi Napok fesztiválja a hétvégén gazdag programokkal várta a látogatókat. A szentgotthárdi csata emléke köré szervezett rendezvénysorozat minden korosztály számára kínált látnivalót, élményeket. A történelmi események ihlette programok a város utcáin, a várkertben, a színház környékén és a múzeumban zajlottak.

A Történelmi Napok programsorozat a „Szentgotthárd egészségügye” című kiállítás megnyitójával indult csütörtökön. Idén a város egészségügyének történelmét ismerhették meg az érdeklődők korabeli dokumentumokon, fotókon és egészségügyi-orvosi eszközökön keresztül. Péntek délután pedig kezdetét vette az időutazás, 1664-be kalauzolták az érdeklődőket felvonulással, solymász-, lovasíjász-, és hastáncbemutatóval, kardok, pajzsok, páncélok középkori felszerelés, viselet és fegyverbemutató várta az érdeklődőket a várkertben.

Este a Honeybeast együttes adott koncertet a szabadtéri színpadon, majd tűzzsonglőr show-val és fáklyás őrjárattal folytatódott az éjszaka.

Az idei fesztivál fő eseménye a Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeumban kapott helyet, ahol bemutatták „A szentgotthárdi csata, avagy a te utad a vasvári békéig” társasjátékot. A népszerű zenészként is ismert Pierro-t ezúttal játékfejlesztőként ismerhette meg a szentgotthárdi nagyközönség. A prototípus bemutatásakor a fejlesztő elmondta, hogy a játékot ketten – illetve – négyen játszhatják.

 

 

Szombat délután íjászverseny, lovaglás, bábelőadás, népi kézműves foglalkozás, fazekas foglalkozás és játszóház várt kicsiket és nagyokat. Folyamatosan zajló programokat kínáltak a hagyományőrző táborok, a kézműves kirakodóvásár, a „Hódoltató török” előadás bemutatója, illetve a szentgotthárdi csata tiszteletére rendezett emlékfutás is. Este megelevenedett a szentgotthárdi csata, illetve Retro disco címmel a város táncra perdülhetett.

A hétvégén a város éttermeiben gasztrocsata címmel hirdettek menüversenyt, így a vendéglátó egységek külön történelmi menüsorral fogadták vendégeiket, több helyen korabeli öltözetben szolgálták fel az ételeket.

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben