kele
perec1
garas1
64. évfolyam
20. szám
Megjelenés:
2020. 05. 21.
kiscim2020
 

Rekord parázson járásból Szalafőn

parazs4019Az idei, immár 16. Őrségi Tökfesztivál hatalmas izgalmakkal indult: péntek este a szalafői focipályán a parázson járás Guinness-rekordjának megdöntésére vállalkozott Kerekes Csaba természetgyógyász.

Csaba az egyáltalán nem veszélytelen kihívással a kanadai Trever McGhee 181,9 méteres rekordját kívánta megdönteni. A kísérlet felfokozott hangulatban folyt, a közönség pedig egy emberként izgult és szurkolt. Csaba pedig hatalmas elszántsággal, óriási lélekjelenléttel gyalogolta végig a kitűzött 200 métert, a több mint 800 fokos izzó parázson legyőzve saját határait és fájdalomküszöbét. Ezzel megdöntötte az eddigi világcsúcsot.

 

 

A kísérlet egyáltalán nem volt veszélytelen és sajnos Csaba sem úszta meg sérülések nélkül. Miután végigért a parázsszőnyegen, a hatalmas taps és ováció közepette is már azonnali elsősegélyben részesítette a készenléti egészségügyi személyzet. Mivel komoly égési sérüléseket szenvedett, így mentőautó jött érte és elszállította a győri kórházba. A rekordöntést videófelvétel rögzítette. A hitelesítésre körülbelül két hetet kell várni.

A Tökfesztivál idén is rendezvények sorozatával, koncertekkel, kirakodóvásárral, pajtaszínházzal és a vidékre jellemző gasztronómiai kínálattal várta az Őrségbe látogatókat.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben