kele
perec1
garas1
64. évfolyam
26. szám
Megjelenés:
2020. 07. 02.
kiscim2620
 

Óvatosan a petárdákkal!

petarda5219Nemeš Milan sebész, Žnidarič Marija Ana, a Muravidéki Állatvédők Egyesületének képviselője és Rakuš Boris, az egyenruhás rendőrök felügyelője Muraszombatban még az ünnepek előtt közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a pirotechnikai eszközök veszélyeire, amelyek felelőtlen és meggondolatlan használata komoly, sokszor maradandó sérüléseket okozhat. Emellett a robbantgatás az állatokban is jelentős félelmet vált ki.  

A tavalyi statisztika azt mutatja, hogy a 2018. december 1-je és 2019. január 10-e közötti időszakban a robbanószerek használata miatt 17 bejelentés érkezett a rendőrségre, ami három esettel kevesebb az egy évvel ezelőttihez viszonyítva. Az erre vonatkozó törvényt hat (a korábbi időszakban négy) esetben szegték meg, a rendőrség 125 (korábban 123) petárdát kobozott el. A 2019-es évben a rendőrségre eddig öt jelentés érkezett pirotechnika használata miatt, de a rendőrök helyszínre érkezéséig az elkövetők már elmenekültek.

A rendőrség évek óta figyelmeztet a robbanószerek veszélyeire, ezért idén is meghirdették a „Legyél csillag, ne petárdázz” megelőzési akciót, amelyet idén Blaž és Filip akrobaták is támogatnak.

 

 

MCSi Design