kele
perec1
garas1
64. évfolyam
30. szám
Megjelenés:
2020. 07. 30.
kiscim3020
 

A Muravidék.re is bemutatkozott az Alpok–Adria Vásáron

alpok0520A 31. Alpok–Adria Vásáron Ljubljanában első ízben vettek részt a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) Muravidék.re nevű projektjének kivitelezői. Szabó Lívia projektfelelős elmondása szerint bemutatkozásukat a ljubljanai rendezvényen nagy érdeklődés övezte szinte minden korosztály körében. A projekt a szlovén gazdaságfejlesztési program IV. intézkedésének keretében valósul meg, az intézkedés pedig a nemzetiségileg vegyesen lakott terület promóciójára irányul.

Szlovénia legjelentősebb idegenforgalmi kiállításán a Muravidék.re standján több olyan vendég is érdeklődött, akik még nem jártak a Muravidéken, de még többen olyanok, akik már visszatérő vendégek. A látogatók gazdag promóciós anyagból böngészhettek, a legattraktívabb pedig a vidéket turisztikai szempontból bemutató kisfilmmel ellátott okulusz volt. A legtöbben azonban a kerékpárutakat bemutató látványtérkép után nyúltak, ami a növekvő kerékpárturizmusra utal. Kelendő volt a Muravidék gyöngyszemei című kiadvány is, a gyerekek körében pedig a Gyere velem a Muravidékre újság. Az MMÖNK standját az Alpok–Adria Vásáron a dobronaki Kézművességek Házában készült tárgyak díszítették.

A 31. Alpok–Adria Vásáron több mint 500 kiállító vett részt 13 országból. Az eseményen a Muravidékről is számos kiállító megjelent, az egyesületek és szervezetek a Muravidéki Turisztikai Szövetség (PTZ) égisze alatt, de jelen volt a dobronaki és a lendvai turisztikai intézet is.   

 

 

 

MCSi Design