kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Muravidékiek az Utazás Kiállításon

utazas0920Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, az Utazás Kiállítás február 27-e és március 1-je között 43. alkalommal várta a kiállítókat, szak- és üzletembereket, valamint elsősorban az utazás kedvelőit. Egyre többen veszik igénybe a lendvai Vinarium szórt szobás szállodát.

A budapesti Utazás Kiállításon a Muravidék.re projekt, a Lendvai Turisztikai és Fejlesztési Intézet, a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Intézet, a Hancsik Falusi Turizmus és az Orchideafarm révén bemutatkozott turisztikai szempontból a Muravidék magyarlakta területe is, melyet élénk érdeklődés övezett, főleg ami a kerékpárutakat és a szálláslehetőségeket illeti.

Második alkalommal volt jelen a vásáron a Muravidék.re nevű projekt, amely a szlovén gazdaságfejlesztési program IV. intézkedésének keretében valósul meg. A kezdeményezés a nemzetiségileg vegyesen lakott terület turisztikai promóciójára irányul. – A kiállításon a már ismert promóciós anyaggal mutatkoztunk be, amit – követve az igényeket – a kerékpárutakat jelölő térképekkel gazdagítottunk – mondta Szabó Lívia projektfelelős. A színes kiadványok/nyomtatványok, az oculuszokba telepített kisfilmek, de legfőképp a közvetlen tájékoztatás a Muravidék kulturális, történelmi, népművészeti, gasztronómiai és kikapcsolódási jellegzetességeiről és lehetőségeiről mind a vidék népszerűsítését szolgálja.

 

 

A kiállítás jelmondata és központi témája az „Aktív hétvége” volt. Ennek szellemében rendezték meg az Aktív sziget nevű, több standból álló együttest, ami idén is sikert aratott. Hasonlóan vélekedtek az egy szigetet alkotó muravidéki kiállítók is, ahol az információkon kívül a látogató belekóstolhatott a vidék ízeibe is. A muravidékiek standjánál nagy volt az érdeklődés a bringatúrák, a dobronaki Telekaland gyermekpark és a Hancsik falusi turizmus, a lendvai Vinarium szórt szobás szálloda, a kilátótorony és a Vinarium Fesztivál rendezvényei iránt is.

Az idei Utazás szemlén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatta be desztinációit, szolgáltatásait és termékeit. A rendezvény díszvendége Olaszország volt. A vásár látogatottsága a koronavírus-helyzet miatt az elmúlt évekénél alacsonyabb volt.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben