kele
perec1
garas1
64. évfolyam
14. szám
Megjelenés:
2020. 04. 09.
kiscim1420
 

Logar–Szijjártó találkozó Ljubljanában 

logar szij1120Anže Logar szlovén külügyi tárcavezető hétfőn Ljubljanában fogadta Szijjártó Péter magyar külügyminisztert. A két politikus leginkább a járványügyi intézkedésekről tárgyalt, de szót ejtettek a jövőbeni kapcsolatokról is. A találkozót követően zárt, újságírók jelenléte nélküli sajtótájékoztatón számoltak be a tárgyalásról.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter rámutatott, hogy a mostanihoz hasonló nehéz helyzetekben „válik igazán egyértelművé, hogy milyen szorosan egymásra vagyunk utalva mi, szomszédok, amikor az ország működtetéséről, a gazdaság és az emberek ellátásának folyamatos biztosításáról van szó”.

A Magyarország és Szlovénia közötti kapcsolatrendszer eddig az elszalasztott lehetőségekről szólt – hangsúlyozta Szijjártó Péter, hozzátette azonban, hogy a magyar kormány úgy látja, az új szlovén kabinettel „sikerül intenzívebbé tenni az együttműködést, amelyből mind a magyar, mind a szlovén emberek nagyon sokat profitálhatnak majd”.

„Reméljük, hogy hamarosan eljön az az időszak, amikor már sokkal pozitívabb témák fogják uralni a tárgyalásainkat, és végre megállapodhatunk arról, hogy milyen módon kötjük össze a két ország energiaellátási rendszereit és milyen módon nyitunk új utakat, amelyeken keresztül magyar és szlovén emberek közlekedhetnek a két ország között” – tette hozzá.

A szlovén külügyminiszter, Anže Logar kifejtette, már napok óta kapcsolatban van a szomszédos országok hatóságaival, köztük a magyar külüggyel. Elégedett az elért eredményekkel, az áruforgalom biztosítása ugyanis kulcsfontosságú mindannyiunk számára.

 

 

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben