kele
perec1
garas1
64. évfolyam
27. szám
Megjelenés:
2020. 07. 09.
kiscim2720
 

Bizonytalan az idei baškai gyermeknyaralás

baska2120Előreláthatólag június első felében megszületik a döntés arról, hogy idén megszervezésre kerül-e a baškai egészségügyi gyermeknyaralás Krk szigetén – tudtuk meg Nataša Klepectől, a muraszombati „Društvo prijateljev mladine” főszervező munkatársától és a baškai gyermekotthon igazgatójától: – A Szlovén Egészségbiztosítási Intézet (ZZZS) a muravidéki régióban összesen 581 gyermek és iskolás egészségügyi nyaralásának társfinanszírozására 165 ezer eurót különített el. A szerződés megkötésére azonban a kialakult járványhelyzet bizonytalanságai miatt még nem került sor. Egyelőre ugyanis nem tudjuk, milyen feltételek és körülmények között szervezhetjük meg a gyermeküdülést Horvátországban, vagy hogy egyáltalán lesz-e erre lehetőség – tette hozzá az igazgató.

A szervezetnél azért mindezek ellenére bíznak az üdülés megszervezésében. A tíznapos baškai gyermeknyaralóban a Lendvai Közigazgatási Egységből idén is 112, a muraszombati egységből 277, a radgonaiból 100 és a ljutomeriből 92 gyermek nyaralhat, a társfinanszírozásra pedig azok a gyermekek jogosultak, akik az elmúlt egyéves időszakban legalább kétszer jártak betegség miatt az orvosnál. Az idei nyaralás ára 375 euró, amiből az egészségbiztosító 277,70 eurót fedez, a szülők hozzájárulása pedig 97,30 euró lesz, illetve lenne.

A Lendvai Közigazgatási Egységben a gyermeknyaralást lebonyolító szervezet, a Kultúra Fejlődéséért Egyesület elnökét, Vöröš Požgai Rimondát megkérdeztük, milyen a nyaralás iránti érdeklődés. Az elnök elmondta, hogy a szülők óvatosabbak és az elmúlt évekhez viszonyítva kevesebben érdeklődnek a nyaralásról, amelyet idén július 31-e és augusztus 10-e között bonyolítanának le. 

 

 

MCSi Design