kele
perec1
garas1
65. évfolyam
41. szám
Megjelenés:
2021. 10. 14.
kiscim4121
 

A Szlovén Községek Közössége Dobronakon

kozsegek2720Július 2-án Jevšek Aleksander, Muraszombat polgármestere vezetésével a dobronaki kultúrotthonban ülésezett a Szlovén Községek Közösségének elnöksége. Az ülésen többek közt napirendre került a 2021 és 2027 közötti időszakra vonatkozó uniós forráskeret bemutatása, amit Kirbiš Rojs Monika, a kormányhivatal európai kohéziós politikával foglalkozó államtitkára terjesztett elő.

Szerinte az európai forrásokat Szlovénia még mindig rosszul használja ki. Az idei év végén lezáruló hatéves pénzügyi keretidőszakban mintegy 500 millió euró még a fenntartott összeg, aminek átruházásán és projektfelhasználásán ütemesen dolgoznak. A következő hatéves időszakban Szlovéniának 2,5 milliárd euró jut, a prioritási intézkedéseken alapuló programdokumentum pedig már készülőben van. Az államtitkár felhívta a községeket a konstruktív együttműködésre, hogy olyan fejlesztési irányelveket javasoljanak, amelyek körül lehetséges a további stratégiai projektek építése és kivitelezése a megadott pénzügyi keretek között.   

 

   

Az ülésen megvitatták a közösség azon kezdeményezését, amellyel a polgármesteri bérek emelését szorgalmazzák a munkakötelezettségeknek megfelelő arányban. A Közigazgatási Minisztérium szerint a további intézkedésekhez elsősorban a közszférában dolgozók bérrendszerét szabályozó törvénynek és az osztályokba történő besorolásoknak a módosítására van szükség.

 

 

MCSi Design