kele
perec1
garas1
64. évfolyam
32. szám
Megjelenés:
2020. 08. 13.
cimlap
 

A Muravidéken egy hete nincs új fertőzés

covid3020Országos szinten az új beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi napokban ingadozik. Az eredményeket befolyásolja az elvégzett tesztelések száma, ami hétvégén általában kevesebb, mint hétköznapokon.

A muravidéki régióban az aktív fertőzöttek száma egy héten belül 24-ről 11-re esett, új fertőzést pedig nem regisztráltak. Szlovéniában a keddi lapzártánkig közölt adatok szerint 242 aktív fertőzött személyt tartanak számon. A legnagyobb gócpontot továbbra is a hrastniki idősotthon jelenti, ahol a hét elején 42 lakó volt fertőzött, de a külföldön töltött szabadságról hazaérkezők között is fedeztek fel új fertőzéseket.

Az évszakhoz illően javában folynak a nyári szabadságok, és a szakemberek figyelmeztetése ellenére sokan a nyaralást külföldön, főleg Horvátországban töltik, ahol napi szinten több tíz új fertőzést azonosítanak. Míg az osztrák és a magyar határátlépéskor a szlovén állampolgárokkal szemben egyelőre a kedvező járványhelyzet miatt nem vezettek be új korlátozásokat, a Horvátországból történő visszaérkezéskor továbbra is bizonyítani kell megfelelő számlákkal az ottlétet, egyébként 14 napos karanténkötelezettséget rendelnek el.

A nyári magasabb hőmérsékletek ellenére a vírus jelen van, ezért továbbra is fontos az alapvető óvintézkedések betartása: az alapos kézmosás, illetve fertőtlenítés, a másfélméteres távolságtartás, valamint a szájmaszk viselése a nyilvános zárt helyiségekben.

 

 

MCSi Design