kele
perec1
garas1
64. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2020. 10. 22.
kiscim4220
 

Történelmi muravidéki és szlovén siker a Vágtán

vagta4120A múlt hétvégén zajlott Budapesten a Hősök terén a már 13. alkalommal megrendezett Nemzeti Vágta. A versenynek idén a koronavírus-járvány miatt nem volt muravidéki előfutama, ám a fővárosi zárt kapus megmérettetésre végül így is nevezni tudott vidékünk három lovasa, Sáfrányos Péter, Biro József és Somi Erik.

Mindhárom versenyzőt a Lendvai Lóbarátok Egyesülete nevezte a Vágtára, amelyen összesen 72 település lovasa mérte össze tudását. Sáfrányos Péter, aki Hodost képviselte, az ötödik előfutamban indult lovával, Aranyossal, és végül az ötödik helyen ért célba. A hetedik előfutamban érdekes helyzet állt elő, ugyanis a sorsolás úgy hozta, hogy a Lendva színeiben induló Somi Erik, valamint a Hosszúfalut képviselő Biro József egy futamba került, így a két barátnak egymás ellen is meg kellett mérkőzni. A futamuk végül történelmi sikert hozott, hiszen Biro és lova, Fox LS a harmadik, Somi pedig Borostyán hátán a második helyezést érte el. Ezzel Somi Erik lett az első muravidéki lovas a Nemzeti Vágta történetében, akinek sikerült bejutni a középdöntőbe, ahol is az előfutamok első, valamint második helyezettjei vehették célba a döntőbe jutást.

 

 

A verseny második napján így továbbra is lehetett szurkolni vidékünk egy lovasának, aki az 5. középfutamban mérhette össze tudását és erejét ellenfeleivel. Somi a lovával egy ideig még fel is tudta venni a versenyt az esélyesebb lovasokkal, ám a futamon végül utolsóként ért be, de amit elért, így is remek eredmény.

A Vágta Nemzetközi Futama szlovén sikerrel zárult, hiszen 2016 után idén ismét a Szlovén Köztársaság nyerte meg a kiírást ifj. Požar Peter lovas révén, így a Hősök terén elhangzott a szlovén himnusz is.

SoPe

 

 

MCSi Design