kele
perec1
garas1
65. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2021. 09. 23.
kiscim3821
 

Családi erőszak – széleseb perspektívából

eroszak47201Lendva Község, a Muraszombati Rendőrigazgatóság, valamint a Muravidéki Szociális Munkaközpont szervezésében kedden online szakmai találkozót szerveztek a családon belőli erőszak problematikájáról, különös tekintettel a jelenlegi járványhelyzetre.

A nők elleni erőszak nemzetközi napja, november 25. alkalmából szervezett szakmai találkozót a szervezők nevében Magyar János, Lendva Község polgármestere, Ivančič Damir, a Muraszombati Rendőrigazgatóság igazgatója, Fekonja Sandra, a Muravidéki Szociális Munkaközpont igazgatója köszöntötte.

eroszak47202A szakmai részben Car Saša, a Muravidéki Szociális Munkaközpont erőszak elleni koordinátora és Rakuša Boris, a rendőrigazgatóság felügyelője áttekintette a különböző intézmények együttműködését az erőszak elleni harcban, ennek hiányosságait és fejlődési lehetőségeit, majd dr. Tina Bregant gyermekorvos, államtitkár előadást tartott a nyilvánosságra került és a titokban kezelt erőszakformákról, amelyekben a gyermekeknek van része a családon belül. Kitért az erőszak hatásaira a gyermek fejlődésében, illetve beszélt a Covid19-ről mint egyfajta lakmuszpapírról a társadalomban és a családokban zajló történéseket tekintve. A konferencián Branko Lobnikar, a maribori egyetem biztonságtudományi karának tanszékvezetője a családon belüli erőszak áldozatainak véleményét közvetítette az erőszak helyszínére elsőként érkező emberekről, majd dr. Matej Tušak pszichológus, a sportegyetem oktatója az agresszív viselkedés kifejlődéséről, a stresszről, illetve a stresszoldásról tartott előadást.

 

 

MCSi Design