kele
perec1
garas1
65. évfolyam
29. szám
Megjelenés:
2021. 07. 22.
kiscim2921
 

Virtuális séta a valódi falak között

virtualis4A Lendvai Kétnyelvű Középiskolában december utolsó napjaiban már hagyományosan megszervezik az iskola nyílt napját, amelyen a képzési programok és az iskolai tevékenységek iránt érdeklődőknek különböző foglalkozásokat szerveznek, információkat nyújtanak. Mivel a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy az eseményt hagyományos formában bonyolítsák le, virtuális sétára invitálnak mindenkit, aki közelebbről szeretné megismerni az iskola életét.

 

Hajdinjak Prendl Silvija, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola igazgatója lapunknak elmondta, hogy a virtuális nyílt nap célja elsősorban bemutatni az iskolát a középiskolás diákok jövő generációinak, illetve azoknak a tanulóknak, akik most vagy hamarosan azon fontos döntés előtt állnak, hol folytassák a középiskolai tanulmányaikat. A projektet, amelyben a teljes tanári kar részt vett, egy négytagú csoport koordinálta (Bernad Daniel, Tomšič Tibor, Šantak Borut és Nemec Matej).  A virtuális sétát kísérő és kiegészítő anyagot (a képzési programokat, az iskola életét és eredményeit bemutató kisfilmeket) különböző munkaközösségek válogatták és készítették. A diákok sajnos csak otthonról tudtak közreműködni, főleg a tevékenységek hete keretében készítettek több érdekes anyagot. Az új kisfilmeket, amelyek a jelenlegi helyzetben folyó munkába adnak betekintést, a projektet vezető csoport készítette. A panorámás fotózást, az anyag feldolgozását, feltöltését és a végtermék digitális változatát viszont Király Tomislav (360PANO.SI) végezte.

 

 

„Sok dicséretet és pozitív visszajelzést kaptunk, a megtekintések száma napról napra nő. Nagyon örülök, hogy ez a projekt sikeres volt, és hogy valami újat hoztunk létre. Ezenkívül összekötött bennünket, bár sok munkát és erőfeszítést igényelt. Az ilyen eredmények megerősítik azt az elképzelést, hogy a legsötétebb időkben is van valami jó, ill. megtalálható a fény. Ennek ellenére az új évben azt kívánjuk, hogy a jelenlegi helyzet megváltozzon, hogy gondtalanul visszatérhessünk az iskolába. De valószínűleg a jövőben sokkal jobban fogunk értékelni bizonyos adottságokat, mint korábban, mivel ez a helyzet arra tanított minket, hogy a dolgok nem magától értetődőek” – nyilatkozta lapunknak Hajdinjak Prendl Silvija.

Az érdekes és hasznos információt nyújtó virtuális séta, amely szinte teljesen bejárhatóvá teszi az iskola helyiségeit, ebben a formában még januárban lesz elérhető az iskola honlapján.  A februári információs, illetve nyílt napokra friss információkkal bővítik.

MCSi Design