kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

A Lendva Községi Sportjátékok díjkiosztója

sportjatekok2619A Lendva Községi Sportszövetség múlt csütörtökön tartotta meg a községi sportjátékok hagyományos díjkiosztóját. Az idén kilenc sportágban lebonyolított versenyeken 250 szabadidős sportoló vett részt.

Horvatič Velimir szövetségi titkár elmondása szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a játékokon többségében az idősebb korosztály szerepel, a fiatalok bekapcsolódása a kívánt aránytól jóval elmarad. A csekély érdeklődés miatt ezért idén két versenyszámot – a kispályás focit és a kosárlabdát – is szüneteltettek. A játékok fellendítése és népszerűsítése érdekében tehát a jövőben szükség lesz a nagyobb promócióra – tette hozzá a titkár.

 

 

Az idei céllövészeti csapatversenyt az Öregfiúk nyerték a Kapitalec és a Lendvai Nyugdíjasok Egyesülete előtt. Mindhárom egyéni helyezés az Öregfiúk soraiból került ki, az első Aladič Elimir lett, a második Duh Franc és a harmadik Kovač Rihard. A hölgyeknél hármas győzelem született a 2. Sz. Lendvai KÁI-ból, a legeredményesebben Rudaš Dina lőtt, őt Tratnjek Tanja és Pisnjak Andreja követte. A darts csapatversenyt a Területi Ipari Kamara felállása nyerte Verbančič Robi egyéni győzelmével, valamint Pergar Robert és Žalik Vlado dobogós helyezésével. A lendvai nyugdíjasok csapata lett a második, a Munkarokkantak Községközi Egyesülete pedig a harmadik. A nők versenyében a munkarokkantak csapata maga mögé utasította a 2. Sz. Lendvai KÁI-t és a lendvai nyugdíjasokat is. Az egyéni győztes Schneider Andrea lett a munkarokkantak egyesületéből, második a 2. Sz. KÁI-ból Horváth Izabel, míg harmadik Feher Lidija a munkarokkantak csapatából. A terepjárásban a lendvai hegymászók végeztek a lendvai nyugdíjasok előtt. Bowlingban a Gumi-Park nyert csapatban, egyéniben Pucko Stanko, Gömbös Geza és Časar Marjan bizonyult a legeredményesebbnek. Második lett a Bambus Boys, a harmadik helyen a nyugdíjasok csapata végzett. A hölgyek mezőnyét a 2. Sz. KÁI nyerte, egyéni győzelmet a Koncut csapatból Koncut Terike és Šendlinger Tanja aratott, harmadik lett Rudaš Dina, aki az iskola színeit képviselte. A Winer Club Hotiza győzött teniszben a Cadis és a Laki Luzer előtt. Aasztaliteniszben a lendvai Elektromaterial győzött a Petrol Geoterm Kft. és a Lendvai Közigazgatási Wgység előtt. A sporthorgászati versenyen a legtöbb hal a Gyertyánosi Rancs csapatának horgára akadt, a második helyet a lendvai nyugdíjasok csapata szerezte meg, ők adták az egyéni győztest is Gyurkač Franc került ki csapattársával, Šimonka Jožéval. A rokkantak községközi egyesülete csapatban és egyéniben Černela Aleksander a harmadik helynek örülhetett. A férfiak petanque-versenyét a Bar Extra nyerte a lendvai nyugdíjasok és a rokkantak egyesülete előtt. A nők versenyét a lendvai nyugdíjasok nyerték a munkarokkantak előtt. Az utóbbi sorrend alakult ki a kerékpározás mezőnyében is.

A győzteseknek az érmeket és a kitüntetéseket Matjašec Andrej sportszövetségi elnök és Kasaš Mihael lendvai alpolgármester adta át.

MCSi Design