kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

birobacsi3521Adjunk hálát az Istennek, hogy megismerhettük Bíró Józsefet! – állíthatjuk a boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László, a „szegények orvosa” részéről mondott szavakat kölcsönözve, közösségünk jeles egyénisége, a fáradhatatlan kultúra- és hagyományápoló, valamint folyton kölcsönös megbocsátást és megbecsülést hirdető barátunk távozásakor. Hosszú élettel áldotta meg őt a Teremtő, ami most a végéhez ért.

Bővebben...

Csendben, szinte nesztelenül távozott el közülünk és szeretett családja köréből augusztus 16-án Rozsmán Erzsébet; hasonlóan, ahogy élt, nehogy felébressze álmából gyermekkori regényhősét, Erdei Rózsikát, akit szerénységből és szemérmessége okán soha nem engedett megismerni másoknak (elégette a szöveget).

Bővebben...

„A mezőgazdaság és a vidék fenntartásáról és fejlesztésének ösztönzéséről azon községek területén, ahol a magyar őshonos nemzeti közösség él, a 2017-2020-as tervezési időszakban” állami támogatások rendszerének az azonosító száma SA.62225 (2021/XA).

 

»Shema državne pomoči za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva na območju občin, v katerih živi avtohtona madžarska narodna skupnost, za programsko obdobje 2019–2023« ima identifikacijsko številko SA.62225 (2021/XA).

 

A Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség az Önkormányzati nemzeti közösségekről szóló törvény (SZK Hivatalos Lapja 1994. évi 65. sz., módosításaival és kiegészítéseivel együtt) 3. és 4. szakasza, valamint az Alapszabályzata (Népújság, 2010. évi 20. sz., módosításaival és kiegészítéseivel együtt) 20. szakasza értelmében a 2021. február 22-ei 9. rendszeres ülésén az alábbi határozatot fogadta el:

 

HATÁROZAT

A DOBRONAK KÖZSÉGI MAGYAR ÖNKORMÁNYZATI NEMZETI KÖZÖSSÉG FELSŐFOKÚ TANULMÁNYI TÁMOGATÁSRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

Bővebben...

Berden Mario jogász vagyok, és sikeresen pályáztam a budapesti székhelyű Kisebbségi Jogvédő Intézet által kiírt feladatkörre a Muravidéken, illetve Szlovéniában. A feladatom állandó jogsegélyszolgálat biztosítása a muravidéki magyarság kisebbségi jogvédelme érdekében.

Bővebben...

MCSi Design