kele
perec1
garas1
63. évfolyam
33. szám
Megjelenés:
2019. 08. 16.
kiscim3319
 

berl3319Nemrég az MNMI közzétette az őszi és a tavaszi színházi idényre tervezett műsorlistát, mely a lassan két évtized alatt kitapasztalt „közízlés” szerint állt össze.

Bővebben...

jambal3319A New Orleans-i zenét játszó budapesti Jambalaya Soós Mihály kultúrintézeti igazgató felvezetése szerint távoli tájak zenéjét hozta el pénteken a Bánffy Night’s lassan formálódó közönségének, amely látványosan ugyan nem, de azért szép gyarapodást mutat.

Bővebben...

lindart32191A tavaly elkezdett új program és műsorterv szerint alakul az idei, 24. LindArt ifjúsági művésztelep munkája. Ez a korábbi koncepcióhoz képest előrelépésnek bizonyult, illetve mindenképpen újnak és másnak.

Bővebben...

radamos3219Szombaton a radamosi Harangvirág Turisztikai Egyesület hímzőszakköre „Hímzésben őrizzük a magyar kultúránkat” cím alatt az egyesület szakkörének munkáiból készített kiállítást, melyre a Zala Megyei Népművészeti Egyesület vezetőit és a letenyei testvérszakkör tagjait is meghívták.

Bővebben...

matura 17A Lendvai Kétnyelvű Középiskola július 11-én a színházban szervezte meg a szakmai és az általános érettségi bizonyítványainak az átadását. Az iskolában 75 diák próbálkozott szakmai, illetve általános érettségi vizsgát tenni, köztük 70 diák volt sikeres, ez azt jelenti, 98,6 százalékban voltak eredményesek. Aranyérettségiző lett Kiralj Etjan a gépésztechnikumi és Copot Lara a vegyésztechnikumi programból.  

Bővebben...

goncz1A falusi életképek megörökítője volt  

A Bánffy Központban Lendván július 12-től augusztus végéig tekinthető meg Göncz János hídvégi születésű naiv festő születésének 85. évfordulója tiszteletére rendezett emlékkiállítás.  

Bővebben...

gonczkonyv2819Szentlászlón is bemutatta Göncz László író, történész Emberek a pannon végeken – Huszadik századi sorsok a magyar–szlovén határ mentén című könyvét. Július 4-én este a falu művelődési otthonában a házigazdák nevében Vugrinec Zsuzsi, a maráci magyar önkormányzat elnöke, illetve Dora Géza, a szentlászlói József Attila Művelődési Egyesület vezetője köszöntötte a szerzőt és az egybegyűlteket. Az író-olvasó találkozót Szentlászlón is tartalmas eszmecserével, a helyiek emlékezetében még élő, illetve a családokban fennmaradt történetek, múltbéli események felidézésével kötötték egybe.

Bővebben...

borondi28191A héten zajlik a Bánffy Központban Lendván „Játékos tánc – táncos játék” cím alatt a muravidéki hagyománykincsre épülő néptánctábor, amely 50 gyermeknek jelent hasznos időtöltést, kikapcsolódást és játékos tanulást. Ott jártunkkor éppen Böröndi Róbert néptáncoktató, koreográfus próbálja a tőle megszokott határozottsággal „megfékezni” rendetlenkedőket.

Bővebben...

lindart27191A hét közepétől vasárnapig tartott Lendván a Galéria-Múzeum szervezésében a Lindart Junior ifjúsági képzőművészeti tábor az egykori polgári iskolában. Idén a szobrászat került előtérbe, a 13 résztvevő általános iskolás Lipovics János szobrászművész vezetésével alkotott.

Bővebben...

nimam2418A Lendvai Nyugdíjas Egyesület Nimam časa – Nem érek rá nevű vegyeskórusa múlt pénteken este a Lendvai Zsinagógában adott önálló koncertet. A kórus Pucko Matej tornisai kórusvezető irányításával folytatja az aktív gyakorlást és fellépést. Gazdag repertoárjukban népdalok, népdalfeldolgozások és műdalok egyaránt szerepelnek. Az est vendége a cserencsóci Belmura oktet volt. 

Bővebben...

szavalo2418A Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola szervezésében pénteken került sor a 8. szlovén nyelvű szavalóversenyre, melyen 15 szlovén általános iskola alsós és felsős tanulói mérték össze tudásukat szavalásból, előadókészségből.

Bővebben...

MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben