kiscim1618
 

olasz1618A lendvai Színház- és Hangversenyteremben a múlt kedden megnyílt Olasz Ferenc fotókiállítása, melyhez alkotói könyvbemutató és ingyenes koncert is társult. Az eseményen jelen volt a művész is.  

Bővebben...

orsegME1518A hodosi Őrség Művelődési és Turisztikai Egyesület szombat este tartotta éves közgyűlését, melyen a jelenlévők beszámolókból kaptak képet az elmúlt év kulturális eseményeiről és az egyesület munkájáról.

Bővebben...

hitel1518A lendvai könyvtárban múlt csütörtökön a budapesti Hitel irodalmi, társadalmi, művészeti folyóirat szerkesztője, Papp Endre és munkatársai, Falusi Márton, Léka Géza, Nagy András, W. Nemessury Zoltán és Nagy Gábor mutatta be a folyóirat tematikus számát, az Utópia: Magyarország 2050 címűt.

Bővebben...

apafia1518– állapította meg Nemes László festőművész az apa-fia művészpáros bemutatóján pénteken a Bánffy Központban, ahol Kovács Tibor-Ringó versekkel és multimédiával, Kovács Botond pedig grafikákkal és rajzokkal mutatkozott be.

Bővebben...

konyv14182Múlt kedden a muraszombati Területi és Tanulmányi Könyvtárban irodalmi felolvasással egybekötött bemutatót tartottak a 20 éve megjelenő Med Muro in Rabo könyvsorozatról. A Rábavidék irodalmi és nyelvi felemelését szorgalmazó sorozat 20 megjelent könyvéről Franci Just irodalomtörténész beszélt.

Bővebben...

szodott2517– ... azaz az alsólakosi Szödött-vödött Színjátszó Társulat sok alakoskodást és kabarétréfát felvonultató jelenetfüzérrel, szép közönségsikerrel, színpadi őstehetségekkel, szórakozni vágyó nézősereggel. A két-három szereplős bohózatfüzér a hatvanas-hetvenes évek rádiókabaréinak hangvételét hozza, bár az „aktualizálás” nem mindig sikeres, főleg az oly közismert, mesteri módon megalkotott Vujcsics Tihamér-kabarésláger esetében nem, mint a „Miért nem fogtok Ödönkének békát?” jelenetnél, amelyből éppen a lényeget jelentő zenei betétek hiányoznak.

Bővebben...

radamos2517A „Harangvirág” Művelődési és Idegenforgalmi Egyesület 35 éves fennállását ünnepelték a radamosi faluotthonban vasárnap. Az eseményen elismeréseket vehettek át az arra érdemesek, de műhelymunkák során kézműves tárgyak készítését is el lehetett sajátítani.

Bővebben...

szurrel2517A Hommage au Surrealisme nemzetközi fotókiállítás, mint címében is jelzi, a szürrealizmus előtt tiszteleg, az erre kiírt pályázatra pedig 250 alkotás érkezett. Ezek közül 40-et a lendvai vár pincehelyiségeiben állítottak ki június 17-én, a Múzeumok Nyári Éjszakáján.

Bővebben...

feherjani25171Vasárnap Hosszúfaluban hagyományosan megemlékezést tartottak a falu szülötte, Fehér Jani színművész tiszteletére. Ez alkalommal megkoszorúzták az emléktábláját, a délutáni órákban pedig a focipályán kultúrműsorral és társas összejövetellel folytatódott az emlék- és falunap.

Bővebben...

punkosdi2317Pénteken délután a Dobronaki Művelődési Házban a Pünkösdi Zenei Találkozón vehettek részt az érdeklődők, amely a kodályi zenei örökség jegyében zajlott.
A rendezvényen a Dobronaki Nótázók, a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola énekkara, valamint a magyarországi Gödből érkezett Gaude kórus lépett fel. A vendég vegyeskórus 2000-ben alakult a gödi zeneszerető polgárokból, repertoárjukban világi és egyházi zene egyaránt található.

Bővebben...

vdc5016Pénteken a Lendvai Szociális Foglalkoztató Központban nyílt napot szerveztek, melynek keretében az intézmény védenceiből álló néptánccsoport tízéves évfordulóját ünnepelték meg. A rendezvény keretében a tagoknak France Marolt jelvényeket és elismeréseket osztottak ki.

Bővebben...

kofetar5016A Kofetarji lendvai szlovén színjátszótársulat vidám estre invitálta a közönséget a lendvai színházba pénteken este a Nevessünk együtt a „kofetárokkal” című rendezvényre.

Bővebben...

MCSi Design