kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Kepe Buda György a Kárpát-medencei győztes

olthatar1321Befejeződött a Kárpát-medencei „5 határon át” című online, interaktív honismereti vetélkedő, amelyen négy muravidéki tanuló – Kepe Buda György, Magyar Miha, Tóth Teodor az 1. Sz. Lendvai KÁI-ból és Sólyom Bori a Pártosfalvi KÁI-ból – sikeresen szerepelt. Kepe Buda György a Kárpát-medence térségében is a legjobbnak bizonyult.

 

Fölső képünkön Soós Péter, Kolosa Tanja zsűritagok, Kepe Buda György, Tóth Teodor, Magyar Miha díjazottak és Soós Mihály, az MNMI igazgatója.

 

A díjkiosztásra március 30-án került sor a Bánffy Központban. Soós Mihály, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNMI) igazgatójának köszöntője után a zsűri (Soós Péter, Kolosa Tanja és Kepe Kocon Lili) nevében Soós Péter szólt, aki röviden bemutatta a verseny fordulóit és értékelte a muravidéki diákok feladatait. Véleménye szerint a Muravidéken nagyon értékes és színvonalas munkák születettek, amit a négy diák eredménye is bizonyít. A muravidéki versenyzők ugyanis eljutottak az ötödik fordulóig (összesen 132 diák indult a versenyen) és pontszámaik alapján a helyezési lista felső negyedében végeztek. Kepe Buda György lett a muravidéki régió első helyezettje, de 881 elért pontjával a Kárpát-medence térségében is a legjobbnak bizonyult. Régiónk második helyezését Sólyom Borbála, a harmadikat Tot Teodor, a negyediket pedig Magyar Miha érte el. Buda György lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a verseny számára kimozdulást jelentett a mindennapokból, nagyon jól érezte magát a feladatok teljesítésénél, a mondák közül pedig a Tomka-házzal kapcsolatos mondákkal és a Keresztelő Szent János-szobor mondájával foglalkozott.     

Soós Mihály hozzátette, hogy a verseny során sok új érték kerül napvilágra, olyan legendák és mondák is előkerültek, amelyeknek a Muravidéki Értéktárban a helyük – ezért az MNMI a gyerekek nevében a kikutatott mondákat benyújtja a Muravidéki Értéktár Bizottsághoz.

 


 

 

 

 

MCSi Design