kele
perec1
garas1
63. évfolyam
37. szám
Megjelenés:
2019. 09. 12.
kiscim3719
 

„Az maradt, aki volt, a régi Jani”

feherjan25161– így emlékezett Szőke Zita szombaton a falu szülöttéről elnevezett, hagyományos emléknapon Fehér Jani operaénekes emléktáblájánál Hosszúfaluban, ahol a kegyelet koszorúit is elhelyezték.
Bači Jasna, a Hosszúfalui Művelődési és Turisztikai Egyesület elnöke köszöntőjében emlékeztetett a híres operaénekesnek és leányának kötődésére szülőfalujukhoz, majd Szőke Zita magyartanárnak adta át a szót, akit a Fehér családhoz rokoni szálak is fűznek. Szőke az emlékképek között tallózva a Hetésből operaénekessé váló Fehér Jani bátorságát, az álma megvalósulásához szükséges akaraterejét emelte ki, aki később szép színészi-operaénekesi pályát futott be Zágrábban, majd Eszéken.
feherjan25162A tanárnő – ugyancsak a rokonok és ismerősök emlékeire hagyatkozva – kifejtette: Jani bácsi, ha itthon járt, a színészi manírokat levetkezve „a régi Jani volt”. S így is maradt meg a helyiek emlékezetében.
A vadásztanyán folytatódó kulturális műsorban fellépett a radamosi Harangvirág népdalkör magyar és szlovén dalokkal és nótákkal, illetve a pincei menyecskék néptánccsoportja. A közönséget a szervezők vetélkedőkkel, a kicsiket légvárral és csúszdával várták.
feherjan25163
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben