kele
perec1
garas1
65. évfolyam
42. szám
Megjelenés:
2021. 10. 21.
kiscim4221
 

Kreativitás, szakszerűség, önállóság

ms kiall4021A Muraszombati Galériában szeptember 9-e és 29-e között volt megtekinthető a Muraszombati Szak- és Műszaki Középiskola (SPTŠ) tervező-technikus diákjainak áttekintő kiállítása, melyhez rendhagyóan tárlatzárást szerveztek.

A kiállítás a Grafikai tervezés modulban tanuló diákok munkáinak válogatásából jött létre, s elsősorban a grafikai tervezés, a rajz és a művészetelmélet tantárgyaknál készített termékeket kaptak helyet – összesen 150 különböző alkotás, amelyek az elmúlt nyolc évben készültek. Ezenkívül bemutatták még a végzős diákok zárófeladatait is, amelyek már egy konkrét termék (illusztráció, vállalati arculat, videó, plakát) elkészítését jelentik. Komoly munkákról van már szó, ezek elkészítése a diákoktól már megköveteli a kreativitást, az önállóságot és a sajátos megközelítést, az elkészített termékeknek ugyanis hasznosnak és piacorientáltnak kell lenniük.

 

 

A tárlatzáró sajtótájékoztatón – melyen bemutatták a kísérőkatalógust is – Sukič Ludvik iskolaigazgató mondott bevezető beszédet, a diákok alkotásairól pedig Červek Sandi, Horvat Tanja, Kodela Tadeja, Rajnar Mirko és Hojnik Cvetka tanárok és mentorok szóltak.

– Nagyon elégedettek vagyunk a kiállítással, amely egyben nagyszerű promóció is az iskola, azon belül pedig a grafikai tervezési program számára. A tárlaton a látogató megismerhette a diákok kreativitásának különböző kifejezési formáit, amelyeket a képzésük során a szakmai tantárgyaknál sajátítanak el. A kiállítás egyértelműen bemutatja a diákok azon képességét, hogy miként lehet felhasználni az elsajátított elméletet a gyakorlatban, valamint hogyan lehet megoldani a különböző tervezési feladatokat. A kiállítás sikeres volt, ezért szeretnénk, ha hagyományossá válna – nyilatkozta lapunknak Hojnik Cvetka lendvai képzőművész, aki 2015-től az iskola művészettörténeti és művészetelméleti tanára.

 

 

MCSi Design