kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

Tárlatvezetés a Fő utcán képről képre

fotovaros2916Ez is lehetne a címe annak a kiállításnak, melyen a Foto-video Klub pályázatára beküldött, a Fő utca kirakataiban elhelyezett fotók kaptak helyet – ott, ahol az alkotások születtek.
A régi városmag története címmel meghirdetett pályázat alkotásainak közzétételénél a Foto Šimonka és a lendvai Turizmus Kft. működött együtt. Erről a Turizmus Kft. munkatársa, Bači Monika projektvezető tájékoztatta a közönséget a Foto Šimonka Fő utcai üzletében, ahol a partnerszervezők és kivitelezők képviselői is megjelentek, valamint a lendvai Foto-video Klub tagjai és a pályázaton részt vevő alkotók.
 
A dolog izgalmasabb része a Fő utcai kirakati tárlatvezetésen zajlott, ahol az alkotóknak, közöttük az első, második és harmadik díjasnak módjában állt elmondani, milyen alkalomból készült a kép, mi volt az, ami megragadta a tekintetet, s miért tartották fontosnak, hogy részt vegyenek a kiállításon. A lendvai utcarészleteket, egy-egy motívumot vagy falrészt megörökítő alkotások szerzőinek a Central Klubban osztották ki a díjakat: Ternar Igornak az 1. helyezésért, Galič Tomažnak a 2. és Sobočan Ladislavnak a 3. helyezéstért járó díjat.
MCSi Design