kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

A Sosemvolt cirkusz mindenkit megszólít

pupi3016A Lendvai Pupilla Bábszínház Lendván és Muraszombatban már sikeresen bemutatta legújabb előadását, a Sosemvolt cirkuszt, mellyel augusztusban szerepel a Bábkikötő nemzetközi bábfesztiválon is.
Az előadás egy képzelt cirkusz világát varázsolja elénk a helyzetkomikum és a pantomim, az utcaszínház jellegzetes elemeivel, valamint bábok segítségével. Kavaš Petra és Vratarič Vitomir színészek Bartal Kiss Rita Blattner-díjas rendező vezetésével és Šinko Sabinával, a Pupilla vezetőjével, a díszlet és a bábok tervezőjével ismét egy szellemes, vidám, de egyben üzenethordozó előadást készítettek. A cirkuszi világ – teli képzeletbeli bohócokkal, akrobatákkal, súlyemelőkkel és állatokkal – szinte szó nélkül szólítja meg a közönséget. A kicsiket és a nagyokat egyaránt, hiszen – mint az alkotók mondják – családi előadásról van szó, melyben minden generációra rátalál a neki szóló üzenet. Egyszerű eszközökkel és dús fantáziával sok mindent megmondanak.
Kavaš Petra és Vratarič Vitomir nem az első Pupilla-előadásban játszanak együtt, könnyedén rögtönöznek, jó közöttük az interakció és következetesek a közönséggel is. „Az előadást a mai zűrzavaros világ ihlette meg, mely sokszor a cirkuszhoz hasonlít, mi viszont másra szeretnénk rávilágítani: arra, ami a legtöbbet jelenti – az emberi közelség, jó egymásközti viszonyok és azok az értékek, melyek szebbé teszik világunkat” – jellemezte az előadást Šinko Sabina, a Pupilla Bábszínház vezetője.
Fotó: Dominko David Nara
MCSi Design