kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

Anna-napi találkozó a régi iskola udvarán

anna napi3016A petesházi egyesületek és a helyi közösség Anna-napi találkozót szervezett szombaton a régi iskola udvarán annak tiszteletére, hogy az Anna-szobor a legrégibb emlékmű a településen. A vendégeket elsőként a Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesület nevében Gömbös Géza köszöntötte, ennek szomorú előzménye a héten elhunyt elnök asszony, Gömbös Majda halála volt. Az egyesület a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a megkezdett utat folytatva a falu turisztikai nevezetességeire felhívja a figyelmet, s hogy az effajta rendezvények minél tömegesebbek legyenek – ígérte Gömböš.
Fehér Gabi, a művelődési egyesület elnöke emlékeztetett: tavaly még szűkebb körben ünnepelték a falu legrégibb vallási és kulturális emlékművét, de a rendezvény eszmeiségét idén az idősebb polgárok találkozójával, valamint a falu népeinek és nemzeteinek, illetve a kultúrák találkozójával szerették volna bővíteni.
Ez beteljesülni látszik, hiszen a szlovén, horvát és magyar őshonos nemzetiségű lakosok a magukénak fogadták el a rendezvényt. A kulturális műsorban fellépett a helyi népdalkör, a Prekmurje Néptáncegyüttes, a lendvai nyugdíjasok színjátszócsoportja, a völgyifalui népdalkör, valamint a Muravidéki Nótázók csoportja. A szép közönséget vonzó rendezvény megvendégeléssel és kötetlen társalgással ért véget.
MCSi Design