kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

Nem csak hímzéseket állítottak ki

kapca49161A kapcai hímzők és kézimunkázók vasárnap nyitották meg hagyományos adventi kiállításukat, melyre a hévízi asszonyokat is meghívták.
Herženjak Mária, a helybeli József Attila Művelődési Egyesület elnökének köszöntője után Jandl Olga népi iparművész, a hímzőkör szakvezetője és mentora szólt a szakkörről, kiemelve a hímző- és varrótevékenység fontosságáról, a dicséret hangján szólva az asszonyok törekvéseiről, a szépbe vetett bizalmukról.
A kiállításon elhangzott: nem csak hímzések és ruhadarabok, terítők és futók kiállításáról van szó, hanem gobelineknek és más alkotásoknak is helyet adtak: faliképek, ajándéktárgyak tárolására szolgáló eszközök, karácsonyi fadíszek és dekorációk is szerepelnek a kiállítási anyagban.
Az MNMI képviseletében Bacsi Zsuzsanna gratulált a művelődési egyesület tagjainak és a kiállítóknak. A műsorban adventi szavalat mellett a helybéli népdalkör alkalmi énekei kaptak helyet, a látogatókat pedig szerény megvendégelés is várta. A kiállítást szombaton és vasárnap tekinthették meg az érdeklődők.
MCSi Design