kele
perec1
garas1
63. évfolyam
38. szám
Megjelenés:
2019. 09. 19.
kiscim3819
 

Vendégségben a székesfehérvári nyugdíjasok

himzohodos4916Szombaton a hodosi kultúrházban hímzéskiállításra és nótadélutánra várták a helyieket. A rendezvény szervezője az Őrség Művelődési és Turisztikai Egyesület volt.
A közönséget Totić Rozálija, a művelődési egyesület vezetője köszöntötte, aki a hímzés történetéről és a kultúrában, hagyományőrzésben betöltött szerepéről szólt, illetve néhány mondatban bemutatta a 12 éve működő kézimunkaszakkört is.
Jelenleg hét aktív tagja van a szekciónak, melynek csoportvezetője Peilschmidt Mária, szakmai vezetője pedig Orbán Szidika, aki Őriszentpéterről jár rendszeresen az asszonyokhoz. A színpadon felállított pannókra szebbnél szebb hagyományos és polgári hímzés került, dicsérve a szorgos kezek munkáját.
A megnyitót követően a színpadra a Fejér Megyei Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának énekkara lépett. Az egyesülettel Hodos Község több éve baráti kapcsolatot ápol, az énekkaruk már 10 éve működik, melynek tagjai többségében nyugalmazott katonanőkből, tisztfeleségekből áll.
A hodosi fellépésükre is három dalcsokorral érkeztek. Elsőként katonadalokat, majd balatoni halászdalokat végül pedig, advent lévén, karácsonyi énekeket adtak elő. A közönség nagy tapssal köszönte meg a műsort. A továbbiakban a közönség és a fellépők is megtekinthették a kiállítást, volt lehetőség társalgásra, barátkozásra.
MCSi Design
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
Részletes leírás Rendben