kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

Egy évtizedet ünnepelt a néptánccsoport

vdc5016Pénteken a Lendvai Szociális Foglalkoztató Központban nyílt napot szerveztek, melynek keretében az intézmény védenceiből álló néptánccsoport tízéves évfordulóját ünnepelték meg. A rendezvény keretében a tagoknak France Marolt jelvényeket és elismeréseket osztottak ki.
Az ünnepi rendezvényen szép számban gyűltek össze az érdeklődők, hogy a foglalkoztató központ nyílt napján megünnepeljék a tíz éve működő néptáncegyüttest. Az alakulást követően a ljutomeri, a radgonai és a muraszombati egységek védencei is közreműködtek a csoport munkájában, de a szervezési nehézségek miatt ma tíz lendvai védenc alkotja az együttest. Bogdan Tatjana szakmai vezetésével évente tanulnak be új tánccsokrot, melyet Hozjan Ciril zenei kíséretével lelkesen mutatnak be a hazai és külföldi közönség előtt. Nem volt ez másként pénteken sem, az előadott tánccsokor bemutatása ismét jó hangulatú előadást hozott.
A néptánccsoport jubileuma alkalmából a lendvai kulturális közalapítvány France Marolt ezüstjelvényben és elismerésben Kelenc Borutot, Čolnik Jožicát, Kostric Darkót, Lajter Irént, Feher Magdát és Hozjan Cirilt részesítette, továbbá France Marolt bronzjelvényt és elismerést Gašpar Leon és Bohorč Marijan vehetett át, míg köszönőlevelet Levačič Dejan, Horvat Katalin és Pahor Ana kapott. Az együttest továbbá a Lendvai Kultúregyesületek Szövetsége is elismerésben részesítette.
Köszöntőjében Balažek Anton polgármester elmondta, a foglalkoztató központ néptáncegyüttese egyedülálló kultúrát képvisel a községben, amit értékelni és becsülni kell. Ezt emelte ki köszöntőjében Benko Lang Angela, a muraszombati központ igazgatója is, emellett hangsúlyozva az együttes tízéves kitartó munkáját. A lelkes csapat fellépéseivel számtalan rendezvény programját gazdagítja, a tagok lelkesen táncolnak, amivel magukat is fejlesztik – tette még hozzá az igazgató.
A kultúrműsor végén a lendvaiak a baráti kapcsolatokat ápoló Lenti Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ védenceivel közös színjátékot mutattak be Megyünk buliba címmel.
A rendezvényt követően a műhelyekben a lendvai központ tevékenysége került bemutatásra, valamint a lakóegységet is megtekinthették a látogatók.
MCSi Design