kiscim1618
 

Két arany- és öt ezüstelismerés

petofi1717Az idén rendhagyó módon Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban készített programokkal egybekötve adták át a Petőfi Sándor magyar nyelvi tanulmányi verseny elismeréseit a muravidéki diákoknak.
A középiskolás korosztály versenyzői és felkészítő tanáraik az MNMI szervezésében hétfőn délután a Peter című osztálytermi színházi nevelési előadást tekintették meg, melynek forgatókönyvét többek közt a versenyanyagban szereplő Erlend Loe: Naiv.Szuper. című regénye is inspirálta. Majd a témában foglalkozáson vettek részt Madák Zsuzsanna, a darab szerzője és rendezője vezetésével. Az ezt követő ünnepi díjkiosztón a jelenlévő diákok átvették az elismeréseket. Az idén az országos döntőben aranyelismerésben részesült Pál Péter, a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákja, míg ezüstelismerést Horvat Lara, szintén a Lendvai Kétnyelvű Középiskola diákja és Meszelics Júlia, a ljutomeri Franc Miklošič Gimnázium diákja kapott.
A verseny általános iskolás résztvevői és felkészítő tanáraik kedden látogattak Zalaegerszegre, és a díjkiosztó előtt a Cyber Cyrano című interaktív előadást, Magyarország első facebook-előadását nézték meg. Szerzője a korosztály jól ismert írója, Tasnádi István. Az előadást követő foglalkozás során pedig a színészekkel együtt megvitatták az előadás kapcsán felmerülő kérdéseket. Az általános iskolás korosztályban is egy aranyfokozatú elismerést adtak át, éspedig Tot Viktorijának, az 1. Számú Lendvai KÁI tanulójának, ezüstelismerésben pedig Somi Eva és Neubauer Janet a Dobronaki KÁI-ból, valamint Császár Péter az 1. Számú Lendvai KÁI-ból részesült.
MCSi Design