kiscim1618
 

Kalauz a versailles-i parkok „rejtélyeihez”

herman20171Sok-sok fölül pucér nőalakkal, vadállat-mellékszereplőkkel vezette be a látogatót Herman László újabb lendvai kiállításának képeivel a versailles-i parkok „rejtélyes” történéseibe.
herman20172A színház előterében péntek este megnyitott kiállításon Pisnjak Atilla művészettörténész újból kiemelte Herman képalkotásának, technikai-stílbéli módszereinek kialakítását (fúziós üvegfestészet), illetve a technika állandó továbbfejlesztését. Hangsúlyozta továbbá, hogy a jelen kiállítás szervesen kapcsolódik a Séta az ismeretlenben című tárlat és a lendvai RTV-stúdió folyosóján bemutatott Határszél sorozat képeihez. S mint ahogy az már lenni szokott – nem kis kitérőkkel –, a magyarság sorsát máig meghatározó történelmi események is helyet kapnak Herman képeinek homlokterében. Az őrület jelképeként az egykori francia miniszterelnök, Clemenceau is megjelenik, akinek nagy szerepe volt az 1920-as békediktátum és az elcsatolás kapcsán.
herman20173Herman László köszönetet mondott a kiállítás lehetőségéért és megszervezéséért mindenkinek, aki hozzájárult, a tárlatot pedig a feleségének ajánlotta.
Ezúttal is jelen voltak Herman kiállításainak szinte hagyományos zenei kísérői, a Kontrabant együttes, akik például a Szelíd motorosok film nagysikerű számával, a Born to be wild című számmal is meglepték a művészt.
MCSi Design