kele
perec1
garas1
65. évfolyam
18. szám
Megjelenés:
2021. 05. 06.
kiscim1821
 

Szívükben a zene!

punkosdi2317Pénteken délután a Dobronaki Művelődési Házban a Pünkösdi Zenei Találkozón vehettek részt az érdeklődők, amely a kodályi zenei örökség jegyében zajlott.
A rendezvényen a Dobronaki Nótázók, a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskola énekkara, valamint a magyarországi Gödből érkezett Gaude kórus lépett fel. A vendég vegyeskórus 2000-ben alakult a gödi zeneszerető polgárokból, repertoárjukban világi és egyházi zene egyaránt található.
A hangverseny fővédnöke Szilágyiné Bátorfi Edit, Magyarország szlovéniai nagykövete volt, aki jelenlétével megtisztelte az eseményt Földes Gyula lendvai főkonzul társaságában. A koncert támogatója Dobronak Község és a Dobronak Községi Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, Göd Város Önkormányzata, valamint a Violin Kulturális Alapítvány volt. Az egybegyűlteket Car Anna, a dobronaki magyar önkormányzat elnöke köszöntötte, aki beszédében többek között kiemelte a zene fontos szerepét a mindennapi életben; mert a zene nem ismer határokat, összeköti az embereket, valamint ilyen vagy olyan formában végigkísér bennünket születésünktől a halálunkig.
A fellépők különböző magyar népdalokkal, azok feldolgozott változataival, illetve különféle gyermekdalokkal mutatkoztak be a közönségnek. A jó hangulatot fokozta, hogy a Dobronaki Nótázók és a Gaude kórus közösen adott elő két népdalt is.
A vendégek a rendezvényt követően megkóstolhatták a különféle dobronaki finomságokat, majd a Gaude kórus továbbindult Ljubljana felé, ahol a hétvégén a főváros közönségének is bemutatkozott.
MCSi Design