kele
perec1
garas1
64. évfolyam
46. szám
Megjelenés:
2020. 11. 19.
kiscim4620
 

Az emlékezés magasztossága, felemelő érzése

feherjani25171Vasárnap Hosszúfaluban hagyományosan megemlékezést tartottak a falu szülötte, Fehér Jani színművész tiszteletére. Ez alkalommal megkoszorúzták az emléktábláját, a délutáni órákban pedig a focipályán kultúrműsorral és társas összejövetellel folytatódott az emlék- és falunap.
Bači Jasna, a Fehér Jani Művelődési Egyesület elnöke a falunapon elmondta, az emléktábla-avatás óta rendre megemlékeznek a falu nagy szülöttéről, a színészről és operaénekesről, őrizve emlékét. Sobočan Gabriella, a helyi közösség elnöke pedig kifejtette, gyakran feltesszük magunkban a kérdést: kell-e emléknap, kell-e falunap? A válasznak egyértelműen igennek kell lennie, és nem csak az emlékezés fontosság, hanem a közösség összetartó erejének az erősítése miatt is. – A lényeg, hogy megmaradjon a közösség, ahogy az is jó lenne, ha a fiatalok itthon maradhatnának, itthon vállalhatnának munkát, itthon találnák meg a megélhetést.
feherjani25173
A kultúrműsorban felléptek a hosszúfalui óvodások, az 1. Számú Lendvai KÁI Lindau Néptáncegyüttese, valamint a völgyifalui Pünkösdirózsa Citerazenekar. A legkisebbeket „légvár”, az idősebbeket házias finomságok és házi készítésű péksütemények is várták.
feherjani25173
MCSi Design