kele
perec1
garas1
62. évfolyam
24. szám
Lendva 
2018. 06. 14.
kiscim2418
 

Kóruskoncert Lendván és Dobronakon

korus4117A törökbálinti Cantabile Kórus október 6-a kapcsán két koncertet is adott a Muravidéken: pénteken a lendvai Szent Katalin-templomban, vasárnap pedig a dobronaki Szent Jakab-templomban léptek fel.
Az egyházi tematikájú klasszikus repertoárból válogatva a magyar zene- és operatörténet nagy alkotásaiból hangzottak el részletek, mint például Erkel Bánk bánja vagy a Kodály-év kapcsán a Kállai kettős, de olyan alkotásokat is megszólaltatott a vegyes kórus – melynek tagjai között nagyszerű tenorok is vannak –, mint a már említett Bánk bánból a Hazám, hazám, vagy a fiatalabb korosztályhoz közelebb álló, A csitári hegyek alatt című népi ihletésű dalfeldolgozás. A kórus, mely október 1-jén ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját, Székely Marianna karnagy vezetésével már többfelé, több nemzetközi fesztiválon járt, így 2005-ben Grazban, 2009-ben Prágában is ezüst elismerést szerzett, 2015-ben pedig a Pesti Vigadóban a hazai kórusfesztiválok szemléjén arany oklevelet is kapott.
A dobronaki előadás a 10 órai szentmisével is jól egyberímelt, melynek első és utolsó, a liturgiához nagyszerűen igazodó énekét is a kórus szolgáltatta a feledhetetlen Alleluja, alleluja kivonuló dallammal, melyet vastaps kísért.
MCSi Design